Norvégok veszik át a híres gépmárka forgalmazását

agrarszektor.hu
Hamarosan a norvég Kvernelandhoz kerül a Great Plains munkagépek értékesítése Magyarországon, valamint Lengyelországban és Nyugat-Európában. A döntés a Valkon Kft.-t érintheti a legérzékenyebben, amely így a Challenger traktorok után egy másik ismert márkát is elveszít.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Integrálja tevékenységét az amerikai Great Plains Manufacturing Inc. és a norvég Kverneland Csoport Magyarországon, Lengyelországban és Nyugat-Európában. Ez lényegében azt jelenti, hogy nálunk a Kverneland Group Hungária Kft. felel majd a jövőben a Great Plains munkagépek értékesítéséért, szerviz- és alkatrészellátásáért, amit eddig a kecskeméti székhelyű Valkon Kft. végzett.

Az "akció" házon belül történik. A Kverneland 2012, a Great Plains pedig 2016 óta a japán Kubota kötelékébe tartozik.

A változás előszelét már áprilisban érezni lehetett, amikor a Great Plains bejelentette, hogy döntés született az angliai Sleafordban lévő gyára bezárásáról. A szerviz- és alkatrészellátás folyamatosságát már ott is a Kverneland segítségével oldották meg.

A döntés nálunk a Valkon Kft.-t érintheti a legérzékenyebben, amely 2010 szeptembere óta forgalmazza Magyarországon a Great Plains Simba termékeket. A kecskeméti cég 2018-tól a Challenger traktorokat is elveszíti, ezeket ugyanis - az AGCO Csoporton belüli átrendezés eredményeként - zöldre festik át, és Fendt márkanéven az Axiál Kft. forgalmazza majd őket tovább.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?