2019. december 16. hétfő Etelka, Aletta

Hírek - Gépek

Öreg traktor nem vén traktor: ezek egyre drágábbak lesznek (fotók)

A traktorok elsősorban munkagépek, haszonjárművek, melyeknek az a feladatuk, hogy több „hasznot” termeljenek, mint amennyibe az adott idő alatt az üzemeltetésük kerül. Egy bizonyos kor után már többe kerül a leves, mint a hús, azaz már csak a pénzt viszik a korosodó gépek, de megbízhatatlanságukkal sok borsot törnek üzemeltetőik orra alá.
 
 

Aki türelmes, az egy újabb időszakot kivárva ismét „termőre” fordíthatja a gépét, immár mint befektetés, mint egyre többet érő ritkaság, veterán traktor. Egy ideig a bokori traktormajális volt az ilyen járművek legnagyobb hazai seregszemléje, de erre legutóbb két évvel ezelőtt került sor, és 2016-ig nem is lesz újabb, így idén az ausztriai Tulln-ba volt érdemes kirándulnia a veterán traktorok szerelmeseinek. Az agrárszektor.hu is ott járt.

Ausztriában, egy kb. a budapesti Hungexpóval - ha a szabad területeket beleértve nem is, de a pavilonok számában és nagyságában - versenyképes terület, a Tulln Messe adott otthont a 2015-ös Veteránjármű kiállításnak és vásárnak. A megszámlálhatatlan mennyiségű kiállított, illetve eladó autó, motorkerékpár és bicikli, valamint alkatrész, ruházat és egyéb kiegészítő mellett egy egész pavilont töltöttek meg a veterán traktorok. Mivel Ausztriában rendezték az eseményt, nem véletlenül a Steyr, a Puch és a Porsche mezőgazdasági gépei adták a kiállított járművek derékhadát, de mellettük szinte minden márka megtalálható volt.

Alábbi képriportunkkal ízelítőt adunk a kiállított veterán gépekből.


Ford Dexta


Steyr84

Warchalowski WT14

Warchalowski WT14


Kramer


Lanz Bulldog


Lanz Bulldog "Bulli"


Steyr sorozat
Hofherr Schrantz


Porsch Dízellel!!!


Ferguson


Massey Ferguson


A legújabb Steyr-ek


David Brown


Napi használatban


DAvid Brown vezetőfülke


Fiat


MAN


MAN


Eladó a Krammer


Deutz


Deutz


Deutz


Otthonra


Ház- és traktorörző

 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu