2020. június 2. kedd Kármen, Anita

Hírek - Gépek

Óriás gépszörnyek akcióban (x)

Az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye lesz, amit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervez, 39 hektáros területen. A legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek. Munkaeszközök, gépek, gépkapcsolatok hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban. Időpont: 2017. május 31. - június 1., helyszín a Fejér megyei Mezőfalva. A belépés díjtalan.
 
 

Zajlanak az előkészítő munkák

Gőzerővel zajlanak az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva előkészítési munkálatai. A rendezvény területét a szervezők már bevetették fűvel, az ingyenes parkolók kialakítása folyik. A mikro és demóparcellákban elkezdődtek a tavaszi vetések, hamarosan megkezdődnek a szükséges építési munkák is.


Agrárgépek és termesztéstechológia a terepen

Mezőfalván az állógépes bemutató mellett meg lehet tekinteni a széles körű gépkínálatot és az új technológiákat a gyakorlatban, akár bemutatók közben. A vetéstechnológiai területen - a már tavaly ősszel kialakított parcellákban - számos cég pártatlan gondozással nevelt növényei mutatkoznak be, megismertetve az érdeklődőkkel a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket.


Ön is részt venne kiállítóként?
Amennyiben Ön vagy vállalkozása részt venne kiállítóként a rendezvényen, kérjük, töltse ki az alábbi linkekre kattintva elérhető jelentkezési lapot.
Gépes kiállítók
Egyéb kiállítók


A szervezők várják a mezőgazdaságban érintett vállalatok, gazdaságok, őstermelők érdeklődését is. Ha az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalva kapcsán bármilyen kérdése lenne, készséggel várjuk a szantofoldinapok@nak.hu e-mail címen.

A kiállítók jelentkezési határideje 2017. április 25-e.

 

Mezőfalván többek közt látni lehet majd:
 • Antonio Carraro ültetvényápoló traktorokat, amik megfordítható kormány-ülés vezérlőközponttal rendelkeznek. További paraméterek: ACTIOTM - 15 fokos elfordulás az első és a hátsó tengelyek között, biztonságos eszközvezérlés, terhelt állapotban is kiegyenlített talajnyomás, stabil kormányzás, a legkisebb külső szélesség 106 cm, teljesítménykategória: 26 - 99 LE, ergonomikus kialakítás.
 • Amazone intelligens munkagépeket - UX vontatott permetezőt. Az AMAZONE sok éven át folytatott szántóföldi kísérletek, a gazdákkal, a tudomány és a tanácsadás képviselőivel folytatott eszmecserék alapján kifejlesztette költségcsökkentő koncepcióját, amely több termés, kevesebb üzemanyag és kevesebb munkaidő elérését kínálja. Ehhez az „intelligens növénytermesztés” minden területén rendelkezésre állnak a gépeik. A maximálisan 6200 liter névleges térfogatú és akár 40 méter munkaszélességű UX permetezőgép kompakt méretű, mozgékony, könnyen kezelhető, a szórókeret optimális csillapításával a legnagyobb szórási és vontatási sebességek elérésére is alkalmas. A kompakt, teljesen sima, sarok- és hullámtörőlemez nélküli tartály súlypontja rendkívül alacsonyan helyezkedik el. Minden rögzített: a szórókeret szállításkor elmozdulásmentes, rögzített pozícióban található, a lökéseket a szántóföldön és a szállítási helyzetben is a paralelogramma felfüggesztés csillapítja.
 • A Busa Forgókapás magágykészítőt és a Busa forgókapás sorközművelő kultivátort. Rég el kellett volna vetni, de két hét múlva se lehet rámenni a területekre? Rövid az idő a kultivátorozásra, de a gyomok már elnyomják a kultúrnövényt? Ezek problémák, de nem megoldhatatlanok! Időben meg kell csinálni a magágyat, hogy a nedvességtől hideg és részben visszaülepedett talajon lehessen vetni, de a tavaszi esőzések ezt megnehezítik – tanácsolja a Busa Bt. Lehetőleg minél előbb kell cselekedni, mert tavasszal a nedvességtől sárguló növény ki fog sülni, mielőtt megkötne és a csökkent légtérfogatú talajon, egy meleg nyári estén gyorsan el fog fogyni a növény tartaléka. A növényeknek négy dologra van szükségük: tápanyag, víz, fény és levegő. Gyomirtással tápanyagot és vizet őrizhetünk meg a kultúrnövénynek és visszaadhatjuk számára azt a fénymennyiséget, amit a nagyra nőtt gyomok leárnyékoltak. A talajkapillárisok átvágásával megakadályozzuk az egyébként is szűkösen rendelkezésre álló vízkészlet elpárolgását, a letömörödött, levegőtlen talajon apró rögös struktúrát hozunk létre a növény számára. A Busa forgókapás sorközművelő kultivátorral közel, gyorsan és üzembiztosan lehet kultivátorozni nagyüzemi szinten.
 • A Fliegl Skate hígtrágya terítő rendszert. Digitális tartályszámlálóval, komfort vezérléssel.

A rendezvény médiatámogatója az

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu