Óriási beruházás Jánoshalmán: ilyen még nem volt a magyar agrárszakképzésben

Óriási beruházás Jánoshalmán: ilyen még nem volt a magyar agrárszakképzésben

agrarszektor.hu
Virtuális valóságon (VR) alapuló gépbemutató, 3D-s modell kiegészítés, gyakorlatias képzés és interaktív túra- az országban elsőként Jánoshalmán, a Déli ASzC Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium egyik termében adták át a Pix VR Training Kft. virtuális valóság oktató pilot projektjét. A fejlesztés célja egy olyan komplex, több területen is alkalmazható technológiai rendszer bevezetése, amely hozzájárulhat az agrárszakképzés fejlesztéséhez és innovációs tevékenységeinek támogatásához.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az átadón Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára emlékezett arra, hogy az oktatási rendszernek az elmúlt időszakban számos kihívással kellett szembenéznie. Példaként említette a koronavírus világjárványt, amely komolyan befolyásolta a hagyományos tantermi oktatást. Az államtitkár azt mondta, hogy hazánk agrárgazdaságának megerősítéséhez, illetve hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez nélkülözhetetlen az új generációk megszólítása. Kiemelte, olyan képzési rendszerre van szükség, amely keretében a megszerezhető ismeretek a folyamatosan fejlődő piac követelményeihez igazodnak.

Szinay Attila kiemelte, hogy mennyire fontos, hogy az agrárszakképzési centrumok és a szakképző iskolák a jövőben olyan tudásközpontokká váljanak, ahol az összetett képzés, az elméleti tananyag mellett, súlyponti szerepet kapnak a gyakorlati ismeretek. Komoly tudással, felkészültséggel felvértezett fiatal szakemberekre van szükség, ehhez viszont nélkülözhetetlen a szemléletváltás és az oktatás digitalizációja - tette hozzá az államtitkár, hangsúlyozva, a most átadott virtuális valóságon alapuló oktató rendszerrel megreformálható a korábbi szakképzési struktúra. A pilot projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 236 millió forintos támogatásából valósult meg.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?