Óriási beruházás Jánoshalmán: ilyen még nem volt a magyar agrárszakképzésben

Óriási beruházás Jánoshalmán: ilyen még nem volt a magyar agrárszakképzésben

agrarszektor.hu
Virtuális valóságon (VR) alapuló gépbemutató, 3D-s modell kiegészítés, gyakorlatias képzés és interaktív túra- az országban elsőként Jánoshalmán, a Déli ASzC Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium egyik termében adták át a Pix VR Training Kft. virtuális valóság oktató pilot projektjét. A fejlesztés célja egy olyan komplex, több területen is alkalmazható technológiai rendszer bevezetése, amely hozzájárulhat az agrárszakképzés fejlesztéséhez és innovációs tevékenységeinek támogatásához.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az átadón Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára emlékezett arra, hogy az oktatási rendszernek az elmúlt időszakban számos kihívással kellett szembenéznie. Példaként említette a koronavírus világjárványt, amely komolyan befolyásolta a hagyományos tantermi oktatást. Az államtitkár azt mondta, hogy hazánk agrárgazdaságának megerősítéséhez, illetve hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez nélkülözhetetlen az új generációk megszólítása. Kiemelte, olyan képzési rendszerre van szükség, amely keretében a megszerezhető ismeretek a folyamatosan fejlődő piac követelményeihez igazodnak.

Szinay Attila kiemelte, hogy mennyire fontos, hogy az agrárszakképzési centrumok és a szakképző iskolák a jövőben olyan tudásközpontokká váljanak, ahol az összetett képzés, az elméleti tananyag mellett, súlyponti szerepet kapnak a gyakorlati ismeretek. Komoly tudással, felkészültséggel felvértezett fiatal szakemberekre van szükség, ehhez viszont nélkülözhetetlen a szemléletváltás és az oktatás digitalizációja - tette hozzá az államtitkár, hangsúlyozva, a most átadott virtuális valóságon alapuló oktató rendszerrel megreformálható a korábbi szakképzési struktúra. A pilot projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 236 millió forintos támogatásából valósult meg.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?