2017. október 23. hétfő Gyöngyi

Hírek - Gépek

Őrület a német gyárban: 12 percenként gördülnek le az új traktorok

Új látogatói központot hozott létre a Deutz-Fahr. A gazdák töviről-hegyire megismerhetik rajta keresztül a bajorországi gyár működését, ahol 12 percenként gördül le egy traktor a szerelőszalagról.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Mindössze 10 hónap alatt húzták fel a Deutz-Fahr traktorgyár lauingeni (bajorországi) látogató központját. A kétemeletes épületben kiállítóterem, múzeum, mozi, ajándékbolt, gyermekjátszóház, kávézó, valamint konferenciatermek is helyet kaptak. A 3800 négyzetméteres létesítmény  a Deutz-Fahr Arena nevet kapta, és azzal a céllal hozták létre, hogy a gazdálkodókat, leendő vásárlóikat bevezessék a traktorgyártás titkaiba. A tágas tesztpályán a látogatók ki is próbálhatják a csúcstechnikát képviselő gépeket.

Az épületnek nemcsak szórakoztató funkciója van, hiszen egyfajta tréningközpontként is szolgál a szervizes és értékesítő kollégák számára. Az évi 10 ezer „külső” látogató mellett 3000 munkatárs továbbképzése is itt zajlik majd.

A bajorországi Lauingenben található a Deutz-Fahr gyára is, ahol a német márka 6-os, 7-es és 9-es szériái, vagyis a 130 LE fölötti teljesítményű erőgépei készülnek. 12 percenként hagyják el a traktorok a 700 méter összhosszúságú szállítószalagot, bár az összeszerelésük egyenként 16 órát vesz igénybe.

Évente 5-6 ezer traktort készítenek, és a 350–440 LE-s teljesítmény-tartományt felölelő 11-es sorozatot a tervek szerint a jövő évtől szintén itt gyártják majd. A legördülő járművek 10 százalékát háromórás, teljes körű ellenőrzésnek vetik alá, ami magában foglalja a tesztpályán végrehajtott nyúzópróbát is.

A német Deutz-Fahr márka története összefonódik a négyütemű belső égésű motor kifejlesztője, Nikolaus August Otto személyével, aki az egyik jogelőd vállalat megalapításában vett részt. A gyára Köln keleti városrészében, Deutzban működött, és az I. világháború idején már 3400 munkást foglalkoztatott. 1968-ban egyesült a Johann Georg Fahr által alapított mezőgépgyártó céggel, így alakult ki a Deutz-Fahr márkanév. 1995-ben olasz kézbe került, így ma már az SDF (Same-Deutz-Fahr) csoport részeként működik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu