2019. január 16. szerda Gusztáv

Hírek - Gépek

Percenként 0,8 hektárt vet el ez a tandem traktor!

Tandem megoldásból talán csak ez az egy létezik a világon. A gépkapcsolat méretei elképesztő területteljesítménnyel párosulnak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Két darab 425 lóerős John Deere traktor húzza csaknem 10 km/h-ás sebességgel ezt a 65 méter (!) széles vetőgépet, ami így óránként csaknem 60 hektárral végez. 24 óra alatt képes 1440 hektárt bevetni. Az amatőr videó évekkel ezelőtt egy 48 ezer hektáros birtokon készült Ausztráliában, ahol a munkaerő a legdrágább kincs. A tandem traktorban csak az elől haladó gépben ül vezető, a második össze van kapcsolva az elsővel. A gépkapcsolat működtetéséhez (kiszolgálásához) egész nap mindössze két ember szükséges. Egy hektárt 4,2 liter dízelfogyasztással tudnak bevetni így.

Tavaly felkerült még egy felvétel a videómegosztó portálra, amelyiken ugyanez a 65 méteres vetőgép dolgozik, de már csak egyetlen óriás, 12-kerekes Baldwin traktor húzza. A már sokkal igényesebb, drónos film itt érhető el.

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA
    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu