Permetezők, vetőgépek: új szériákat dobnak piacra

agrarszektor.hu
A Lemken sokak számára egyet jelent az ekékkel, pedig a német központú cég szinte évről évre bővíti palettáját. Az idén két saját fejlesztésű újdonsággal is előrukkolnak: a Vega permetezővel és az Azurit szemenkénti vetőgéppel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Lemken az idei budapesti mezőgazdasági gépkiállításon jelentkezik először a teljes egészében saját fejlesztésű Vega vontatott szántóföldi permetezőgép-családjával, amelynek tagjai 3000-6000 literes tartállyal, illetve 15-30 m-es keretszélességgel rendelkeznek. Az eszköz ISOBUS-ra előkészített, tehát a precíziós gazdálkodásba is beilleszthető. Újfajta vázrendszere révén rendkívül alacsonyra sikerült helyezni a súlypontját, így minimális a borulás veszélye, a nagy méretei ellenére is stabil, vagyis biztonsággal használható mindenféle terepviszonyok között. A permetezőgép vezérlése teljesen elektronikus, nincsenek rajta csapok, hanem mindent egy monitoron keresztül irányíthat a kezelő.

A cég már a 2013-as hannoveri Agritechnicán bejelentette, hogy szemenkénti vetőgépet fejleszt, és hosszas előkészítő munka után az idén az Azurit márkanévre keresztelt eszköz is kapható lesz a piacon. Az ikersoros vetésre (a német cég ezt DeltaRow rendszernek nevezi) alkalmas vetőgép csoroszlyái egymástól 12,5 cm-re lévő ikersorokba helyezik le a magokat, és ezzel a módszerrel 70%-kal nagyobb életteret biztosítanak a fejlődő növények számára. A termék már gyártásra kész, és 2017-ben árusításra is kerül.

A Lemken tavaly év végével kivezette az Opal függesztett váltvaforgató ekéket a piacról, és helyettük a Juwel ekék mechanikus verziója lesz majd kapható. Nem volt semmi baj a régi termékekkel (sőt az Opal különösen jól csengő névnek számít), egyszerűen csak a traktorok megváltozott felépítése miatt mutatkozott szükség a cserére. Az erőgépek nagyobb kerekeihez, megemelt hasmagasságához a Juwel újfajta toronyrendszerrel próbál igazodni, és új opciók elérésére is lehetőséget biztosít. Hasznos kiegészítő például a rászerelt szántáselmunkáló, ami a hazai gazdálkodásban is egyre inkább teret hódít.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?