PREGA - Ahol a csúcstechnológia és a jövő mezőgazdasága találkozik (x)

agrarszektor.hu
A vetéstől az aratásig, a palántától a betakarításig, a metszéstől a borig, a borjútól a tejelésig minden műveletben jelen van a precízebb munkavégzés igénye és az erőforrások optimalizált kihasználása. Lépjen be velünk az agrár-csúcstechnológia világába!

Az informatikai újdonságok mára már a mezőgazdasági termelés minden területén jelen vannak. A természet egyre kisebb terhelésére irányuló törekvések előtérbe helyezik a megfelelő tápanyag-feltérképezés és a célzott kijuttatás kérdését, amire a precíziós gazdálkodás a válasz. Ezen tényezők mentén indult el 2015-ben az első és hazánkban egyedülálló PREGA - Precíziós Gazdálkodási Konferencia -, amelynek célja, hogy a gazdálkodás jövőbe mutató irányait és a digitalizáció előnyeit minél több gazdálkodó megismerje.

Az Agroinform.hu a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és az Agrárinformatikai Klaszterrel együttműködve idén második alkalommal rendezi meg a PREGA Konferenciát.A precíziós gazdálkodás eszközeivel, a vállalat- és termelésirányítási rendszerek, integrációs technológiák alkalmazásával optimalizálhatóak a gazdálkodók kiadásai, javulhat az erőforrás-felhasználás hatékonysága, ami a fenntartható fejlődés szempontjából is megfelel a környezeti elvárásoknak, és elősegíti a minőségi termelést.

Az előrelépés feltétele, hogy a magyar gazdálkodók is birtokában legyenek azoknak a komplex, termelésen túlmutató ismereteknek és gyakorlati tapasztalatoknak, amelyek ezek alkalmazásához nélkülözhetetlenek. Ez a technológia a hazai agrárium számára olyan lehetőség, amivel akár évtizedes lemaradásokat is képes lehet ledolgozni.

Miért érdemes részt venni a konferencián?

Gyakorlatorientált szakmai fórum keretein belül nyújt modern mezőgazdasági megoldásokat. Olyan fontos témákról hallhatnak előadásokat, mint:

• Precíziós szántóföldi növénytermesztés

• Precíziós kertészet

• Precíziós állattenyésztés

 

A rendezvény előadásai és a szakma vezető cégeinek prezentációi mellett kötetlen szakmai beszélgetésekkel várunk minden gazdálkodót, aki már elindult a precíziós gazdálkodás útján, és azokat is, akik még csak fontolgatják a precíziós megoldások bevezetését.

Az idei konferencia programjának különlegességéhez két külföldi előadó is hozzájárul:

• Prof. Kenneth A. Sudduth, Ph.D., P.E., elnök (USA),Nemzetközi Precíziós Gazdálkodók Szövetsége, Precíziós gazdálkodás: az adattól a tudásig és a döntéshozatalig

• Prof. Simon Blackmore, igazgató (UK), Nemzeti Precíziós Gazdálkodási Központ, Robotok és robotika a mezőgazdaságban

A konferencia programja a mezőgazdaságban, illetve az élelmiszer-gazdaságban érdekelt vállalatok és gazdálkodók számára ad naprakész szakmai információt:

• A legfrissebb fejlesztésekről

• A gazdálkodók saját tapasztalatairól

• A forgalmazók aktuális megoldásairól

• A legújabb nemzetközi trendek színes palettájáról

Időpont: 2016. február 24., szerda
Helyszín: Hotel Aquaworld Resort, Budapest
További információ és jelentkezés: www.prega.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03