Saját iskolából nyeri a munkaerőt a magyar Hantech

agrarszektor.hu
Három és félmilliárd forintos árbevétellel zárta az elmúlt évet a csornai Hantech Zrt. A magyar tulajdonban lévő vállalkozás évente 300 millió forintot fordít fejlesztésre, saját szakmunkásképző iskolát üzemeltet, és beszállna a duális képzésbe is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2016-ban 10 százalékkal nőtt a csornai székhelyű Hantech Zrt. árbevétele, amely meghaladta a 3,5 milliárd forintot - áll a vállalat közleményében. Ennek 10 százalékát kutatás-fejlesztésre és beruházásokra fordították, de az elmúlt években is több milliárd forint értékben valósítottak meg fejlesztéseket saját és állami fejlesztési forrásokból.

A Hantech saját szakmunkásképző intézettel biztosítja munkaerő-szükségletét. A duális képzést nyújtó iskolában jelenleg csaknem 100 tanuló képzése folyik. A cég egyeztetéseket kezdett a gödöllői Szent István Egyetem gépészmérnöki karával is, hogy megteremtsék az egyetemi szintű duális képzés lehetőségeit.

A magyar tulajdonban levő családi vállalkozás Tamásiban is működtet egy üzemet, mindkét helyen mezőgazdaságigép-alkatrészeket és részegységeket gyártanak, zömében kivitelre. A cégcsoport gyártmánypalettája a korszerű digitális műszerfaltól a betakarítógép-részegységekig ível. A mintegy kétszáz főt foglalkoztató Hantech partnerei között megtalálható többek közt a francia Kuhn, a német Claas, a cseh Zetor, a lengyel Crystal és a japán Kubota.

Hosszú távú stratégiai együttműködési szerződést kötöttek a német-amerikai Welger cégcsoporttal és az amerikai John Deere-rel is. Ez utóbbi keretében a magyar cég bálázógépeket, illetve részegységeket szállít partnerének.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02