Sokkal több kérdésből kell vizsgázniuk a traktorosoknak

agrarszektor.hu
Korszerűsítik a közúti járművezető képzéshez kapcsolódó "T" (mezőgazdasági vontató) kategóriás elméleti vizsgakérdéseket 2017 szeptemberétől. A felkészüléshez a kérdéssor mától elérhető és szabadon böngészhető az interneten.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A mezőgazdasági vontatóknál gyors műszaki fejlesztés ment végbe az utóbbi években - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményéből. A korábbi elméleti vizsgakérdések ezért egyre kevésbé feleltek meg a kor követelményrendszerének. A vizsgakérdésekkel párhuzamosan megújulnak a "T" kategóriás tantervi és vizsgakövetelmények is.

A korszerűsítés eredményeként nagyságrenddel nő a lehetséges vizsgakérdések mennyisége, az adatbázis a naprakész technológiai megoldásokat is magában foglalja, közérthetőbb lett a megfogalmazás, és szebb a grafikus megjelenítés. A számítógépes vizsgáztatási rendszer egyebekben a megszokott formában működik. A kérdések megjelenítése, száma, pontozása, és a megválaszolásukra rendelkezésre álló időkeret nem változik.

A képzőszervek elméleti oktatásában is megjelennek a mezőgazdasági vontatóknál alkalmazott modern műszaki megoldások. A képzés megfelelően felkészítheti a leendő járművezetőket az átdolgozott kérdésbankon alapuló elméleti vizsgákra. Az új vizsgakérdéseket a "T" kategóriás képzésben résztvevő képzőszervek, szakoktatók és tanulók már a szeptemberi bevezetés előtt megismerhetik a www.edukresz.hu/tkategoria honlapon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium módszertani felülvizsgálati és korszerűsítési koncepciója keretében 2015 januárjában valamennyi nemzetközi kategóriában felfrissítették, naprakésszé tették a közúti járművezetők hatósági elméleti vizsgakérdéseit. A "T" kategória hasonló megújítása a kedvező tapasztalatok, pozitív visszajelzések ismeretében, az időközben elvégzett további fejlesztések (pl. mozgóképes kérdések bevezetése) adta lehetőségekkel élve történhetett meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?