Szintet léptek az ipari robotfűnyírók

Szintet léptek az ipari robotfűnyírók (x)

agrarszektor.hu
Akkumulátoros, önálló, környezetbarát és gazdaságos megoldás akár fél hektáros, fákkal, akadályokkal és emelkedőkkel tarkított mezőgazdasági területre.

A Husqvarna robotfűnyírói gyökerestül képesek megváltoztatni a füves, gyomos terület gondozásához való viszonyunkat. Ez a több, mint 300 éves múlttal rendelkező iparvállalat a 90-es évek közepe óta dolgozik azon, hogy megkönnyítse a hobbi- és a hivatásos kertészek mindennapjait olyan új, innovatív megoldásokkal, amik szó szerint kiveszik a dolgos kezekből a munkát.


A Husqvarna fűnyírásra alkalmas termékei akkumulátorral, füstmentesen, károsanyag-kibocsátás nélkül működnek, ráadásul a földre hullott ágak, kisebb-nagyobb akadályok, a nedves talaj és a hatalmas gondozandó terület - akár fél hektáros - sem jelent számukra akadályt. Az Automower biztonságosan dolgozik nehezített körülmények között is. Egyes szériák beépített GPS rendszerrel rendelkeznek, és ennek segítségével optimalizálják a nyírás útvonalát, a minél egységesebb eredmény érdekében. 


A megfelelő fűnyíró kiválasztásakor érdemes figyelembe venni és ahhoz mérten dönteni, hogy pontosan mekkora és milyen jellegű a gondozandó terület. Egyes típusok (például az Automower 550 vagy 450X) egymagukban is képesek akár egy 5000 nm-es terület gondozására, de ha nem a terület nagysága, hanem annak domborzata okozhat fejtörést, akkor érdemes azokra a típusokra fókuszálni, amiknek a négykerék-meghajtásnak hála, az akár 70%-os lejtő sem jelent problémát, mint például az Automower 435X AWD.


A beüzemelést követően tulajdonképpen felügyelet nélkül, precízen végzi a munkáját. A hozzá tartozó ingyenes mobilapplikáció segítségével, WiFi- vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül távolról is vezérelhető, sőt a hangalapú utasítások végrehajtására is képes a Google Home és Amazon Alexa alkalmazásokon keresztül.

Kifinomult külseje a design mellett a biztonságot is szolgálja, gumiabroncsai megbírkóznak a nehezebb, emelkedős terepekkel is, gumi lökhárítója pedig megóvja a gépet egy esetleges ütközéstől, de a fűnyíró felismeri azt is, ha idegen tárgy kerül az útjába, és ez esetben lassít, szükség esetén meg is áll, majd folytatja munkáját más irányba.


Az Automower terméksorozat elemeinek közös előnye, hogy emberi beavatkozás nélkül is rendszeres időközönként ellátják a stabilan magas színvonalú munkát, időt és energiát spórolva tulajdonosaiknak. Ha készen áll forradalmasítani a fűnyírást, akkor látogasson el a Husqvarna weboldalára további információkért!

 

(X)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?