2018. március 24. szombat Gábor, Karina

Hírek - Gépek

Traktor a jégen! – Üdítő pillanatok a kánikulában (videó)

Traktorral és kombájnnal hajtottak a Bajkál-tó befagyott vizére Oroszországban egy tavasz eleji kísérlet során. Driftelésre ugyan nem vállalkoztak a tíz tonna feletti gépekkel, de a méteres jég könnyedén elbírta a monstrumokat.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Roppant tömegű, gigászi gépekkel merészkedtek a Bajkál-tó befagyott vizére. A meghökkentő kísérletet még márciusban hajtotta végre a Mitas cseh gumiabroncsgyártó cég az orosz Rostselmash vállalattal közösen, de csak most adtak róla hírt.

A próbálkozás nem volt öncélú, a National Geographic magazin szeretett volna izgalmas fotókat és videókat készíteni a jégen csúszkáló traktorról és kombájnról. A 12 tonna önsúlyú Versatile 2375 erőgép és a papíron 15 tonnás Rostselmash Acros 595 Plus betakarítógép kezelői kissé óvatosan merészkedtek a tó felszínére, de a mínusz 25 fokos hidegben egyméteresre fagyott jég könnyedén elbírta őket (bár, amit lehetett, leszereltek a gépekről).

A kísérlet arra is jó volt, hogy a gumigyártó bemutathassa, mit tudnak az 520/85R42 AC85 jelzésű abroncsai szélsőséges körülmények között. Egyebek mellett arra is alkalmasak, hogy a gépek óriási tömegét minél jobban szétoszlassák, így „normál” használatnál, munka közben a káros talajtömörödés mértéke is kisebb. 2017 a különösen védett természeti tájak és az ökológia éve Oroszországban, így a National Geographic a Bajkál-tóra és élővilágára is fel tudta hívni a figyelmet a látványos bemutató révén.

Videó az őrült akcióról:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu