Traktor, amelyik autópályán száguld?

agrarszektor.hu
25 évvel a megálmodása után 2017-ben megszületett az első traktor, amelyik gyorsabb 60 km/h-nál: a JCB Fastrac. A JCB úgy érzékelte, hogy a nagy igény lenne a korábbi, kisebb teljesítményű modellek átalakítására is, hogy gyorsforgalmi utakon közelíthessék meg a munkaterületet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A JCB Fastrac gépei összteleszkópos gyorsjárművek. 60 km/h-t meghaladó sebességükkel - legalábbis a 8000-es széria tagjai - akár az autópályákra is felmerészkedhetnek. A 4000-es széria kialítása még nem alkalmas erre, ezek legfeljebb 60 km/h-ás végsebességre képesek. Egy kis átalakítással azonban alkalmassá tehetjük ezeket is a gyorsforgalmi közlekedésre.

A JCB Németországban már felkínálja azt a lehetőséget a vevőinek, hogy meglévő gépeieket a Marmix-szal együttműködve átépítik.  A baden-württembergi cég a takarmánykeverőkocsijairól ismert. A traktor átalakítása alapvetően a kormányművet érinti: a hidraulikus kormányzást kettős áramkörű változattá építik át, ezzel biztosítható, hogy ha az egyik kiesne, a másikkal még irányítható marad  a traktor. A műszaki változtatásokat a TÜV hagyja jóvá Németországban.

A markáns megjenenésű 8000-es széria első szembeötlő újdonsága a lecsapott motorháztető volt, ami jobb kilátást biztosít a kezelő számára. A Command Plus fülkéket a 4000-as szériából kölcsönözték. A Frastrac 8000-esek már a Tier final levegőtisztasági normát is kielégítik. Egyszerre 600 liternyi gázolaj és 60 AdBlue adalék töltehető a tankba. A 8330-as modell 348 lóerős, igazi igavonó bivaly.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?