Traktor a jégen! - Üdítő pillanatok a kánikulában (videó)

agrarszektor.hu
Traktorral és kombájnnal hajtottak a Bajkál-tó befagyott vizére Oroszországban egy tavasz eleji kísérlet során. Driftelésre ugyan nem vállalkoztak a tíz tonna feletti gépekkel, de a méteres jég könnyedén elbírta a monstrumokat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Roppant tömegű, gigászi gépekkel merészkedtek a Bajkál-tó befagyott vizére. A meghökkentő kísérletet még márciusban hajtotta végre a Mitas cseh gumiabroncsgyártó cég az orosz Rostselmash vállalattal közösen, de csak most adtak róla hírt.

A próbálkozás nem volt öncélú, a National Geographic magazin szeretett volna izgalmas fotókat és videókat készíteni a jégen csúszkáló traktorról és kombájnról. A 12 tonna önsúlyú Versatile 2375 erőgép és a papíron 15 tonnás Rostselmash Acros 595 Plus betakarítógép kezelői kissé óvatosan merészkedtek a tó felszínére, de a mínusz 25 fokos hidegben egyméteresre fagyott jég könnyedén elbírta őket (bár, amit lehetett, leszereltek a gépekről).

A kísérlet arra is jó volt, hogy a gumigyártó bemutathassa, mit tudnak az 520/85R42 AC85 jelzésű abroncsai szélsőséges körülmények között. Egyebek mellett arra is alkalmasak, hogy a gépek óriási tömegét minél jobban szétoszlassák, így "normál" használatnál, munka közben a káros talajtömörödés mértéke is kisebb. 2017 a különösen védett természeti tájak és az ökológia éve Oroszországban, így a National Geographic a Bajkál-tóra és élővilágára is fel tudta hívni a figyelmet a látványos bemutató révén.

Videó az őrült akcióról:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03