Tüzetesen átnézhették a szénakészítés gépeit a gazdák

agrarszektor.hu
Normál időjárásban április végén válik esedékessé a gabonaszenázsok és a lucernaszéna elkészítése, de idén előreszaladt a természet. A Valkon május első napjaira tervezett be négy gépbemutót az ország különböző pontján, amelyekhez szakmai előadások is kapcsolódtak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az összetorlódott vetési munkálatok ellenére Tiszacsegére is sokan eljöttek, hogy a kaszálás, rendkezelés és bálázás technikai újdonságiairól értesüljenek. A Valkon Kft. a finn Valtra traktorok, a német Krone szálastakarmány-betakarító gépek, illetve a Kramer rakodógépek hivatalos importőre és értékesítője. Hogy miért fontos, hogy ezek a gépek tökéletes munkát nyújtsanak, azt a takarmányozás oldaláról dr. Orosz Szilvia, az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. szakembere magyarázta el a hallgatóságnak. Felhívta a figyelmet a műveletek elvégzésének kritikus időpontjaira és a munka minőségére is. Mint mondta, a hagyományos csillagkerekes rendsodró túl szorosra fonja a lucernát, így az nem képes 48 óra alatt elérni a 30 százalékosnál nagyobb szárazanyagtartalmat és a 10 százaléknál kisebb hamumennyiséget. Mindez kulcsfontosságú a takarmány minősége és tárolhatósága szempontjából.

Szűkített és lazább rendek a rotációs kaszák nyomában

A széna- és szenázskészítés gépesítési oldalát a Valkon Kft. szakembereinek előadásban hallgathatták meg a gazdák. A Valtra ma már az amerikai AGCO konszern kötelékébe tartozik, de megőrizte azokat az erősségeit, amelyekkel a "szülőhazájában" felvértezték. A hidegben is működőképes, 155-270 lóerős motorok az erdészeti munkálatokra is alkalmassá teszik ezeket az erőgépeket, ugyanakkor a gazdaság egyéb területein is univerzálisak. A gyártó felkészült az egészen egyedi igények kiszolgálására is, nemcsak a különféle funkciók, hanem a szín vagy a végsebesség tekintetében is - hangzott el Tiszacsegén. A több díjat elnyert SmartTouch kezelőfelület egyszerű, kényelmes és logikus vezérlést tesz lehetővé a gépkezelő számára, pár gombnyomással szabályozható vele a motorfordulat, az emelőmű, az ISOBUS-értékek vagy az automatakormányzás.

Mi vár a magyar agráriumra 2018-ban és azután? Milyen kihívást jelenthet a magyar húsiparban az afrikai sertéspestis? Mennyi támogatást fizetnek ki a Vidékfejlesztési Programban? Mire számíthat a szójaágazat 2018-ban? Mit tartogat a gabona-és takarmánypiac számára az idei év? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A Kramer rakodók a négykeres kormányzásnak köszönhetően olyan fordulékonyak, mint egy derékcsuklós technikai megoldás, ugyanakkor fix alvázuk révén stabilabban tartják súlypontjukat a gép középpontjában, vagyis nem borulékonyak. A teleszkópos homlokrakodók kiváló hidraulikateljesítménye gondoskodik róla, hogy akár 5,5 tonnát is 9 méteres ürítési magasságba emeljenek a lengéscsillapított gémek. Fokozatmentes hidrosztatikus hajtás és autamatikus zsírzás teszi felhasználóbaráttá a gépeket.

A Krone kaszák és szársértők, rendterítők és rendsodrók, valamint kör- és szögletesbála-készítők munkáját működés közben tekinthették meg a gazdák. A német gyártó nemcsak a felhasznált anyagok minősége terén igényes, de számos olyan technikai újítása is van, amelyek szó szerint terhet vesznek le a hajtást biztosító traktorról. A sajátos függesztési megoldások, vagy a hajtások végletekig történő leegyszerűsítése és a zárt, pormentes csapágyazás a munkagépen nemcsak a szervizelést, de a gépkapcsolat hosszú élettartamát is garantálja.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?