2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hírek - Gépek

Új év, új traktorok: a Kubota is a gumiheveredek felé nyit

Környezetbarátabb, erősebb nagytraktorok és talajbarátabb ültetvénytraktorok lépnek piacra idén a Kubotától. A világ harmadik legnagyobb mezőgépgyártója tartja a tempót.
 
 

A John Deere és a CNHi után a világ harmadik legnagyobb mezőgépgyártója, a Kubota az idén két újdonsággal rukkol ki a traktorpiacra. A korábbi M7002-es nagytraktor-szériáját az M7003 szériával váltja fel, amelyek már ez év elején a piacra kerülnek. A 130, 150 és 170 lóerős névleges motorteljesítményű traktorokba új, 1900 f/min névleges fordulatú, Stage V környezeti normás motorok kerülnek, amelyek Boost teljesítménynövelővel +20 lóerő teljesítmény leadására képesek. Ezen felül új füstgáz-katalizátorokat építenek be a kipufogó rendszerbe. A traktorokhoz terhelés alatt kapcsolható powershift, vagy KVT fokozatnélküli sebességváltók is választhatók, továbbá többfokozatú hidraulikus szervokormányázással rendelkeznek - tudósít az eilbote-online.com.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!
Ültetvénytraktor félgumihevederrel (Fotó: ginopsales.com)

A másik újdonság, hogy piacra kerül az M5001 sorozatú ültetvénytraktorok félgumihevederes járószerkezetű kivitele is. Az elsőként a piacra kerülő Kubota M5090 NPC (Narrow Power Crawler) traktor 4 hengeres, 3,8 literes, 93 lóerős Kubota-motorral és 18 előre, illetve18 hátra fokozatba kapcsolható Dual-Speed elektrohidraulikus irányváltóval szerelt sebességváltóval készül. A traktor nemcsak a különböző sortávolságú szőlő- és gyümölcsültetvényekben, hanem szabadföldi kertészetekben és Ázsia rizsföldjein is jól használható.

Címlapkép: ginopsales.com


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu