Újra Kelet-magyarországi Agrárfórum és Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny

Újra Kelet-magyarországi Agrárfórum és Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny (x)

agrarszektor.hu
Két év kihagyás után újra megnyitja kapuit Hajdúböszörményben a Kelet-magyarországi Agrárfórum és a Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny rendezvénysorozata.

A szervező a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint két évvel a covid után, a háború- és az aszály sújtotta időszakban is talpon maradni és újra megrendezni a traktorhúzó versenyek látványos vetélkedőjét.

Hajdúböszörmény, a több mint négyszáz éves hajdúváros történelmi múltja és a több mint hatszáz éves város mezővárosi múltja biztos alap a Hajdúság ezen seregszemléjének. A hajdúvárosok gazdagsága, híres szántóföldjei, megannyi termelője és gazdálkodója óriási gazdasági erő és lehetőség az itt élőknek és az ide befektető vállalkozóknak.

A hét hajdúváros összefogásán túl a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület szeretne lelkes és jó gazdája lenni e rendezvénysorozatnak. 2022. augusztus 12. és 14. között egy igazi agrárfesztivál, egy igazi poros, zajos hétvége valósul meg, Magyarországon egyedülálló módon. A helyi föld és a tractor pulling kötelez minket arra, hogy egy színvonalas rendezvényt szervezzünk. Az itt élő cégek, mezőgazdasági vállalkozások, az Agrárkamara, az Agrárminisztérium, a helyi szakközépiskola és több ezer érdeklődő lesz részese a Hajdúságnak ezen a hétvégén.

Augusztus 12-én a Kelet-magyarországi Agrárfórum négy szakmai szekcióban, mintegy húsz előadóval és vitapartnerrel próbálja meg a mezőgazdaság, az agrárszektor és az előttünk álló problémák halmazát rendezni, abban eligazodni és a jövőnk boldogulását megtalálni. A helyszín a Széchenyi István Szakképző Iskola, a Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós utca 3. szám alatti ingatlan-együttes, kiváló terep a szakképzéstől, a felnőttképzésig, a konferenciától, a traktorhúzásig.

Augusztus 13-án, szombaton és augusztus 14-én, vasárnap 9:00 órától várjuk a traktorhúzás kedvelőit és érdeklődőit. Kelet-Európában egyedülálló módon sikerült egyesületünknek, az Európai Traktorhúzó Szövetség tagjaként a "mezőgazdaság forma-1-ét", a traktorhúzó versenyeket városunkba hozni. Négy európai országból mintegy 12 csapatot fogadunk, akik több nagy versenykategóriában mutatják be ügyességüket, erejüket és látványukat.

A megszokott kiállítások menetét felborítva egy dinamikus, zajos és látványos hétvégét teremtünk, ahol a tractor pulling, a világ legerősebb motorsportja a rendezvény fő attrakciója.

Ez évben egyesületünk alapító tagjai, a leglelkesebb helyi lokálpatrióták és cégek vezetői, különösen a Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft., a Nagév Kft. és a Formula-GP Kft. vezetői, dolgozói hatalmas energiákat mozgattak meg, hogy az augusztusi hétvége sikeres legyen.

A szakmai előadások és tractor pulling mellett egyedülálló látványosság az augusztus 12-ei, pénteki traktorkarnevál, amely a város nagykörútján vonul végig és a Bocskai téren lelátókról az idelátogatók és a lakosok csodálhatják meg a felvonuló versenytraktorokat, a veterán traktorokat, a gazdák által használt legújabb erőgépeket és a csodálatos kamionokat.

A tractor pulling a motorok erejétől, azok hihetetlen hangjától és a fantasztikus látványától lesz igazán izgalmas, a szakmai előadások pedig a nagyszerű helyi gazdálkodóktól, cégvezetőktől és előadásaiktól lesz igazán sikeres.

Várunk minden kedves érdeklődőt, a gazdákat és a földet szerető embereket, az idelátogató vendégeket erre a nagyszerű böszörményi hétvégére.

www.traktorhuzas.hu


Dr. Ficsor László
egyesületi elnök

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?