Virtuális határszemle 3. - Home office a szántóföldi növénytermesztésben

Virtuális határszemle 3. - Home office a szántóföldi növénytermesztésben (x)

agrarszektor.hu
RTK Assistant - A GPS helymeghatározás specialistája.

Napjaink modern mezőgazdasága nem létezhetne a GPS helymeghatározás nélkül. Az egyik első lépés a precíziós gazdálkodás felé, hogy gépeink képesek legyenek az automata kormányzásra, ehhez pedig fontos kellék a minél nagyobb pontosságú GPS vevő. A KITE Zrt. RTK (Real Time Kinematic) rendszere felvértezi a felhasználót a +/- 2,5 centiméteres GPS pontossággal, melynek segítségével a gazdálkodás hatékonyabbá válik.

Az RTK egy műholdas pozicionáláson alapuló, valós idejű helymeghatározási rendszer. A rendszer alapja, hogy egy ismert pontban levő bázisállomás az általa látható műholdakon kívül egy mozgó gépre telepített GPS vevővel van kapcsolatban és egy úgynevezett "differenciális méréssel" éri el ezt a nagy pontosságú korrekciós jelet, amelyet használhatunk a különböző szántóföldi műveletek elvégzése során.

RTK hálózatunk számos előnye közé tartozik az éven túl is megismételhető +/- 2,5 centiméter pontosságú GPS korrekción kívül a rendszerek beüzemelése és helyszíni oktatása, illetve, hogy a hálózat nem igényel jelentős beruházási költséget. Ezen felül a bázisállomások karbantartását is cégünk AMS-RTK specialistái végzik nap mint nap, a munkaidőben hívható AMS ügyfélszolgálat (tel.: +36 30 696 5588) mellett.

Rendszerünk az ország szinte összes mezőgazdasági területét lefedi, így biztosítva a lehető legjobb munkakörnyezetet az Ön gazdaságának is.

Az alkalmazás működése

Webes felületünkön követhető a hálózat lefedettsége, a rendszer közel félezer állomásának adataival együtt. Az egyes állomásokat kiválasztva, a térkép melletti oszlopban az állomás állapotára vonatkozó különféle információk is olvashatók, kezdve a földrajzi szélességi és hosszúsági adatoktól, az észlelt műholdak számán át, a használt jel frekvenciájáig.

Lehetőség van az állomások mögötti alaptérkép változtatására is, a minél könnyebb használhatóság és esztétikum érdekében.

A táblakereső ablakban Önnek lehetősége van egy választott tábla RTK lefedettségi állapotát lekérdezni. A tábla kiválasztása után kirajzolódik annak körvonala, illetve a Bázis elemzőre kattintva megjelenik, hogy melyik állomás lefedettsége a legjobb a táblán, százalékos lefedettséggel, ezzel segítve az Ön tájékozódását.

Ezeknek a funkcióknak a segítségével könnyebben beállítható a traktor GPS vevője.

Az RTK Assistant alkalmazás kizárólag regisztrált partnereink számára érhető el.

Bővebb információkért tekintse meg a videónkat, látogassa meg honlapunkat, vagy keresse bizalommal a PGR szaktanácsadókat a következő elérhetőségeken.


(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03