2019. június 25. kedd Vilmos

Hírek - Gépek

Zseniális videó: szántás és elmunkálás egyetlen menetben!

Élelmes gazdának áll a világ. Találtunk egy videót, ami bebizonyítja: a mai full elektronikus világban is a legzseniálisabb megoldások egy egyszerű mechanikus szerkezettel jönnek létre. Ez az alsó-szászországi gazda megmutatja, hogyan lehet a tavaszi vetés előtt a leggyorsabban előkészíteni a talajt: egyszerre szánt és elmunkál. Ezt egy váltva forgató ekével nem is volt egyszerű megvalósítani!
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Egy márciusban feltöltött videón egy öregecske, 180 lóerős Fiat/Fiatagri 180-90  Allrad traktor dolgozik, szokatlan gépkapcsolatban. Az automata powershift váltós gép problémamentesen húz egy nyolcfejes ekét (Huard RMGT), és a szántást  egy erre ráakasztott packer hengerrel azonnal el is dolgozza. A nézőben rögtön felmerül a kérdés: hogy fogja megoldani az eke forgatását?

A videó 5.20-nál válik érdekessé, amikor a felcsatolják a hengert az eke gerendelyére. 8.20-nál láthatjuk azt a pillanatot, amikor menet közben leoldja a hengert a traktoros, hogy aztán később - miután az ekét megforgatta - menet közben ismét felkaphassa. A rákapcsolás egy pofonegyszerű mechanikai szerkezettel, teljesen automatikusan megy. Ügyes!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu