Több raklap ásványvizet vont ki a forgalomból az élelmiszerlánc ellenőrző hatóság

agrarszektor.hu
A Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű AQUE-PET Kft. palackozó üzem ellen, mivel mikrobiológiai szennyezettséget állapított meg több raklapnyi ásványvíznél.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Kft. működését a hatóság tavaly szeptemberben hasonló okok miatt egyszer már felfüggesztette, de újra indulhatott az üzem, mivel a cég kijavította a hibáit.

A hatóság a decemberi utóellenőrzésen megállapította, hogy a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres S-Budget széndioxiddal dúsított természetes ásványvíz coliform baktériummal szennyezett. Mivel az ásványvizek nem tartalmazhatnak coliform baktériumot, a 75 és a 211 raklapnyi ásványvíz forgalmazását a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta, és elrendelte a forgalomból történő kivonását, illetve kötelezte az üzemet a termék visszahívására. Egy-egy raklap 384 palack ásványvizet tartalmaz.

A hatóság továbbra is a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva, a jogszabályban meghatározott módon folytatja a teljes élelmiszerlánc ellenőrzését.

 

forrás: MTI

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03