A Wal-Mart a Cargillel és a Kelloggal karöltve a fenntartható mezőgazdasági termelésért küzd

agrarszektor.hu
Az üvegházhatású-gázkibocsátását 2015-re 20 millió tonnával csökkenteni szándékozó Wal-Mart csatlakozott egy, a fenntartható mezőgazdasági termelést ösztönző szövetséghez. A Wal-Mart az első kiskereskedelmi lánc, ami a csoportosulás tagja lett.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A világ legnagyobb kiskereskedelmi cége csatlakozott azokhoz a szintén a Fortune 500 (az Egyesült Államok ötszáz legnagyobb árbevételű nyílt részvénytársaságáa) közé tartozó cégek által alapított csoportosuláshoz, akik egy fenntarthatóbb mezőgazdaságért küzdenek, írta a Reuters.

A The Filed to Market elnevezésű csoportosulát 3 évvel ezelőtt hozta létre a Keystone nevű non-profit szervezet annak érdekében, hogy javítsák a mezőgazdasági termelékenységet és csökkentsék a természetes erőforrások felhasználását. A csoportosuláshoz farmercsoportok, gabonatermesztők és elsősroban élelmiszergyártók csatlakoztak. A tagok között van az Amerikai Kukoricatermesztők Szövetsége, a Bunge Ltd., a Kellog Inc, a Cargill és a Coca-Cola is.

A Wal-Mart az első kiskereskedelmi lánc, ami csatlakozik a csoportosuláshoz, és egyben a legnagyobb tagja is. "Nagyon ambicózus célkitűzéseink vannak azzal kapcsolatban, hogy fenntartható termékeket adjunk el, és ez teljesen beleillik a szövetség tevékenységi körébe" - nyilatkozta a Reutersnek a Wal-Mart fenntarthatóságért felelős menedzsere, Rob Kaplan.

A partnercsoport a legfőbb terményekkel kapcsolatos kutatásokat végez és farmerekkel működik együtt, hogy a mezőgazdaságot a lehető legkörnyezetbarátabbá tegyék. A nyár elején megjelent tanulmány szerint hat terményt - kukorica, pamut, krumpli, rizs, szójabab és búza - termelnek sokkal hatékonyabban, mint az elmúlt harminc évben.

A csoport egyik projektjében például a General Mills 25 idahoi búzatermesztővel dolgozott együtt, hogy megnézzék, hogyan lehet maximalizálni a műtrágya és az egyéb mezőgazdasági termelésben felhasznált olyan termékeket mint a vetőmagvak, rovarirtók és növényvédőszerek.

A Wal-Mart 20 millió tonnával akarja csökkenteni a üvegházhatású gázainak a kibocsátást 2015-re. Tavaly például ennek szellemében a cég valamivel több mint 600 kilogramm főzőolajat hasznosított újra mint biodízel, szappan, illetve takarmányhelyettesítő.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?