2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Karrier

Az Év Agrárszakembere a zöldség-gyümölcs termékpályáról került ki

2018-ban a szervezők tíz kategóriában keresték az Év Agráremberét: agrár-innováció, agrárgépészet, állattenyésztés, feldolgozó- és élelmiszeripar, fenntartható gazdálkodás, fiatal gazda, jövő agrárszakembere, kertészet, növényvédelem, növénytermesztés. A versengés a NAK szakmai partnerségével zajlott. A 2018-as Év Agráremberének Ledó Ferencet választották.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az agrárszakember 2014. decembertől  a FruitVeb Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke. Első körben a 130 jelölt közül 90-en fogadták el a jelölést. Több mint 80 fős szakmai zsűri vett részt a szavazásban, a kategóriánként három döntőst választottak ki, a közönség pedig internetes szavazással választott a döntősök közül közönségdíjast.

Ledó Ferenc (Forrás: magyarmezogazdasag.hu)

Az „Év Agrárembere" díjat 2014-ben alapították azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, gazdászokra, termelőkre, szolgáltatókra, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek. 2019. február 2-án este, Egerben szakmai zsűri Ledó Ferencet választotta az év agárszakemberének.

A magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének, ebben segít az „Év Agrárembere" kitüntető díj, mely immár hagyománnyá nőtte ki magát"

  – hangsúlyozta a díj fővédnöke, Nagy István agrárminiszter. Az év agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta meg a zsűri. 2018-ban

az „Év Agrárembere” a FruitVeb Szakmaközi Szervezet elnöke, Ledó Ferenc lett. Életműdíjban Bálint György - mindenki Bálint gazdája - és Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke részesült.

A közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján Szebegyinszki Georgina nyerte.

A kategóriagyőztesek:
Agrárinnováció: Dr. Pénzes Béla
Agrárgépészet: Prof. Dr. Jóri J. István
Állattenyésztés: Dr. Petis Mihály
Feldolgozó-élelmiszeripar: Hollósy Tibor
Fenntartható gazdálkodás: Somosné Dr. Nagy Adrienn
Fiatal gazda: Borbély TamásJövő agrárszakembere: Dr. Balla Zoltán
Kertészet: Ledó Ferenc
Növénytermesztés: Soltész Gyula
Növényvédelem: Dr. Reisinger Péter

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu