2022. május 17. kedd Paszkál

Hírek - Karrier

Elkezdődött: már lehet jelentkezni a Szent István Egyetem népszerű képzésére

Érzékszervi minősítés, élelmiszerjelölés, tápanyagszámítás és innovatív technológiák – csak néhány téma a Szent István Egyetem (SZIE) gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzési ismeretanyagából, amelyre 2021. január 15-ig még lehet jelentkezni, tudhattuk meg az egyetem közleményéből.
 
 

Az évek óta sikeresen indított gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzés a Szent István Egyetem Budai Campusán, az Élelmiszertudományi Karon zajlik, két féléves időtartamban. Az érdeklődők egy gyakorlatorientált kurzus keretein belül szerezhetnek tapasztalatot az egyes iparágak elismert szakembereitől, a szükséges ismereteket pedig az ország legjobban felszerelt képzési helyein sajátíthatják el. A képzés célja, hogy aktívan hozzájáruljon a gyümölcs-zöldségfeldolgozó ágazat szakember utánpótlásának és szakmai presztízsének növeléséhez.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

A képzés felsőfokú, munka mellett is végezhető – végzettségtől függően – diplomával elismert oktatást kínál a gyümölcs-zöldségfeldolgozás iránt érdeklődők, valamint ezen a területen dolgozók részére. A tanfolyam ugyanakkor más szektorban – például vendéglátás, kereskedelem vagy éppen az élelmiszeripar más szegmenseiben – dolgozó szakemberek számára is kiváló lehetőséget biztosít ismereteik elmélyítéséhez, bővítéséhez. A képzés továbbá azon lelkes érdeklődők számára is nyitva áll, akik tudatos fogyasztóként szívesen betekintést nyernének az élelmiszeripar e különleges területébe.

A tananyag egyedülálló komplexitással foglalja össze az ágazat megismeréséhez szükséges ismereteket, a fajtaismeretektől, a feldolgozás-technológiákon át a kereskedelemig bezáróan. Mindezeknek köszönhetően a hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel nem csak egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására lesznek alkalmasak, de akár egy saját kisüzem irányítására is.

A képzés összeállításánál a piac által elvárt ismereteket, az elmélet és gyakorlat összhangját is szem előtt tartották a képzés oktatói, melynek során a gyakorlati ismereteket az Élelmiszertudományi Kar Élelmiszertechnológiai Intézetének kitűnően felszerelt laborjaiban és saját tanüzemeiben mélyíthetik el készségszinten a hallgatók.

A sikeres képzés elvégzését követően alapképzettségtől függően szakmérnöki vagy szaktanácsadói diplomát szerezhetnek a jelentkezők. A felsőfokú képzettséggel nem rendelkező jelentkezők részére, részvételt tanúsító igazolás kerül kiállításra.

Jelentkezési határidő: 2021. január 15.

A képzés időtartama: 2 félév (kéthetente pénteken és szombaton)

A képzés díja: 300.000 Ft/félév

A képzés kezdete: 2021. február 12.

Az érdeklődők valamennyi, a képzéssel kapcsolatos részletről, valamint a jelentkezés módjáról az alábbi oldalon, vagy a képzés Facebook oldalán tájékozódhatnak. Bármilyen kérdés esetén a Szent István Egyetem munkatársai a konzerv@szie.hu e-mail címen állnak rendelkezésre.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!