Ilyen még nem volt: szokatlanul kezdődött idén a tanév a Szent István Egyetemen

Ilyen még nem volt: szokatlanul kezdődött idén a tanév a Szent István Egyetemen

agrarszektor.hu
Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem (SZIE) megbízott rektora a járványügyi helyzetre való tekintettel rendhagyó módon, videóüzenet formájában köszöntötte a 2020/2021-es tanévet, egyúttal toleranciára, együttműködésre, bizalomra és folyamatos párbeszédre kérve az Egyetem polgárait.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Szent István Egyetem mb. rektora, Prof. Dr. Gyuricza Csaba az egyetemi közösség egészségének és biztonságának védelme érdekében a 2020. szeptember 7-re meghirdetett központi tanévnyitó ünnepséget lemondta - írja közleményében az egyetem. A személyes érintkezések elkerülése érdekében, a rektor virtuális üzenet formájában kívánt sikeres tanévet az új, integrált Egyetem részeként működő Budai, Georgikon, Gödöllői, Károly Róbert és Kaposvári Campus hallgatóinak és munkatársainak, valamint a szarvasi intézetnek. A határon túli képzések tekintetében a képzési helyszínek nem változtak, ezek közé Beregszász (Ukrajna), Csíkszereda (Románia), Révkomárom (Szlovákia), valamint Zenta (Szerbia) tartozik.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az augusztus 1-jei integrációt követően a Szent István Egyetem több mint kétezer munkatárssal és 15 ezer hallgatóval gazdagodott, a 2020/2021-es őszi tanévet pedig több mint 3200 felvételt nyert hallgató kezdi meg. "Az agrár-felsőoktatás meghatározó szereplői egy multidiszciplináris, öt tudományterületet lefedő, agrárfókuszú, de nem csak agrártudományi képzést nyújtó egyetemen kezdik meg az új tanévet" - tájékoztatott Prof. Dr. Gyuricza Csaba. Ünnepi gondolatai sorában - a vírushelyzet okozta nehézségek legyőzése érdekében - az intézmény vezetője toleranciára, együttműködésre, bizalomra és folyamatos párbeszédre biztatta a SZIE polgárait. 

Forrás: MTI/Bruzák Noémi
A Szent István Egyetem intézkedéseinek részét képezi a további gólyatáborok, illetve a tanévnyitó ünnepségek teljes elmaradása, az előadások tekintetében a teljes távoktatásra történő átállás, illetve a külföldről érkező hallgatók beköltözés előtti - 72 órán belül, Magyarországon elkészített - kötelezően felmutatandó, kettő darab negatív COVID-19 tesztjének bemutatása

- hangsúlyozta a vezető.

A 2020/2021-es tanév oktatási rendjével kapcsolatban az Egyetem fokozottam felhívta a figyelmet a személyi higiénia betartására, az orrot és szájat takaró maszk (esetleg sál, kendő) viselésére, továbbá a megfelelő fizikai távolság megtartására. Az előadások kizárólag online kerülnek megtartásra, a személyes jelenlétet igénylő gyakorlatokat pedig kisebb csoportokban fogják megszervezni, a 1,5 méteres védőtávolság betartásával.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?