Itt a bíróság döntése: egyelőre fellélegezhet a műtrágyakirály Bige László

agrarszektor.hu
Helyt adott a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Bige Holding Kft. azonnali jogvédelem iránti kérelmének, amely arra irányult, hogy a jogerős ítéletig működhessen a szolnoki gyár.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A bíróság ennek értelmében elrendelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mint iparbiztonsági hatóság határozatának halasztó hatályát a per jogerős befejezéséig. Mint ismert, korábban az elsőfokú bíróság is ugyanígy döntött, de a katasztrófavédelem fellebbezése miatt zárva maradt a gyár, most azonban a jogvédelem ügyében született jogerős ítélet értelmében kinyithat a vizsgálat idejére.

Az ilyen eseteknél a bíróság azt mérlegeli, a közigazgatási cselekmény végrehajtásához fűződő közérdek, valamint a végrehajtás által okozott fenyegető hátrány (itt anyagi kárról van szó) elhárításához fűződő felperesi magánérdek ütközésekor az adott helyzetben melyik védelme jelent kisebb hátrányt. Amennyiben magából a támadott határozatból indokolhatóan nem derült ki, hogy veszélyes anyag jutott a környezetbe, vagy hogy személyek vagy környezet egyéb más módon veszélyeztetve lenne, az utólag nem pótolható.

Ebben az esetben a határozat kizárólag az óleumtorony és a cirkulációs tartályok tekintetében tartalmazott kötelezést, a határozatból ezek vonatkozásában nem volt megállapítható életre, környezetre vonatkozó veszély, ezért döntött az első fokú bíróság úgy, hogy üzemelhet a gyár, a másodfok pedig helyben hagyta az ítéletet - olvasható a törvényszék közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13