2021. január 24. vasárnap Timót

Hírek - Karrier

Júniustól új szabályok vonatkoznak a brit mezőgazdaságba érkező idénymunkásokra

Június 8-tól nem kell önkéntes karanténba vonulniuk a Nagy-Britanniába érkező mezőgazdasági idénymunkásoknak.
 
 

A koronavírus miatt Nagy-Britanniában szigorú elkülönítés alá kerülnek azok, akik június 8-a után érkeznek a szigetországba külföldről, jelentette be a brit belügyminiszter, Priti Patel. Minden külföldről érkezőnek – ide értve a hazatérő briteket is – 14 napos önkéntes karanténba kell vonulnia, és pontosan be kell számolnia arról, hol fog tartózkodni, merre fog járni itt tartózkodása alatt, írta meg a Reuters. A tervezetet több politikus, üzleti csoport és légitársaság is kritikákkal illette, ez utóbbiak jelezték is, hogy egy ilyen korlátozás tönkre fogja tenni az iparágat.

Online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio gazdasági portál a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásairól. Ha naprakészen szeretne tájékozódni a kialakult rendkívüli helyzetről, vegyen részt online agrárkonferenciánkon május 28-án!

Könnyebbség azonban, hogy az Ír Köztársaságból érkezőkre, valamint a harmadik országokból érkező teherfuvarozókra, egészségügyi szakemberekre és mezőgazdasági idénymunkásokra nem vonatkozik ez az előírás, így ez utóbbiaknak nem kell alávetniük magukat sem az önkéntes karanténnak, de a terveikről se kell beszámolniuk. A brit kormány a tervek szerint három hetente fogja felülvizsgálni az intézkedést.

A miniszter arra is figyelmeztetett, hogy akik megszegik az önkaranténra vonatkozó előírásokat, akár 1000 fontos (majdnem 400 ezer forintos) bírságra számíthatnak. Mindeközben a közlekedésügyi miniszter azt javasolta a brit kormánynak, hogy el kellene kezdeniük "légihidakról" tárgyalni azokkal az országokkal, ahol alacsonyak a fertőzöttségi mutatók.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu