Megvan a nyertes: a közönség szerint ez Magyarország legszebb birtoka

agrarszektor.hu
Magyarország egyik legismertebb almatermelője és sertéstartója a Bold Agro Kft. Működési mutatóik alapján mindkét termelési területen messze kiemelkednek a hazai mezőnyből. Most bebizonyították, hogy nemcsak a számok, hanem az esztétika terén is igényesek. A közönségszavazatok alapján az almás kertjük Magyarország legszebbje lett.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Márciusban a jelöléssel kezdődött a Magyarország legszebb birtoka 2019 verseny, melyre a kiírásnak megfelelően lehetett nevezni. A szervezők hét kategóriában - állattenyésztő birtok, gyümölcstermesztő birtok, kertészet, családi gazdaság, precíziós gazdálkodás, szántóföldi növénytermesztő birtok és szőlészet-borászat - hirdették meg a vetélkedést, majd a nevezők közül a szakmai ítészek kiválasztották azt a 21 birtokot, melyek a kategóriák győzelméért és az abszolút első helyért, a Magyarország legszebb birtoka 2019 címért szálltak ringbe.


A közönségdíjas birtokra interneten lehetett szavazni 2019. augusztus 1-20. között. A megtisztelő címet, azaz a közönségdíjat a szavazatok alapján a Hajdú-Bihar megyében működő, derecskei Bold Agro Kft. nyerte. A több mint ezer hektárt művelő cég élen jár az innovatív megoldásokban, sertéstelepének működési mutatói Európa élvonalába emelik a gazdaságot. A Bold Agro Kft. közönségdíjas kertészete 150 hektáron fekszik, amiből 100 hektáron növekednek az almák. A gyümölcsfák gondozásához precíziós növényvédő gépek integrált rendszerét alkalmazzák. A cég az almát csomagolva, illetve feldolgozva értékesíti, részben külföldi célpiacokra. A fiatal cégvezetővel, Szabó Viktorral tavaly készítettünk riportot.  A hivatalos díjátadásra 2019. augusztus 31-én egy gálaest keretében kerül sor.

EZ IS ÉRDEKELHET
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43