2019. december 9. hétfő Natália

Hírek - Karrier

Ő vezetheti a Miniszterelnökséget

Biztosnak tűnik, hogy a Fidesz frakcióvezetői tisztségében Kocsis Máté váltja Gulyás Gergelyt, aki a Miniszterelnökséget vezető miniszterként folytatja munkáját - adta hírül a Magyar Idők. Lázár Jánost egy nála 6 évvel fiatalabb jogász kolléga követheti ebben a pozícióban.
 
 

Gulyás Gergely (1981) jogász végzettségű szakember, 2006-tól a Fidesz országos választmányának tagja. 2010-től 73 önálló indítványt nyújtott be a parlamentnek és 181-szer szólalt fel. Azon három személy egyike, akikre a kormánypártok az új alkotmány megszövegezését bízták. Az aktív és az ellenzék körében is elfogadott szakember a törvényalkotási bizottság éléről tavaly októberben került a Fidesz frakció vezetői pozíciójába.

Gyulyás Gergely tapasztalt jogi kérdésekben, ezzel magyarázható, hogy esélyes a Miniszterelnökség vezetésére egy olyan időszakban, amikor a 2021 utáni Európa közös költségvetése és "játékszabályai" formálódnak. Németül középfokon, angolul tárgyalási szinten beszél. Kvalitásaiban a közgazdász végzettségű Szíjjártó Péter hasonló hozzá, akinek a neve szintén felmerült a Miniszterelnökség vezetése kapcsán (Heti Válasz). Utóbbi angolul felsőfokon, németül középfokon, oroszul társalgási szinten beszél, de megtartotta külgazdasági és külügyminiszteri pozícióját.

MTI Fotó: Beliczay László

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu