2020. február 26. szerda Edina

Hírek - Karrier

Rekordösszegű pénzt szánnak a diákok kutatásaira

Nem volt még akkora állami támogatása – 1 milliárd forint – az Országos Tudományos Diákköri Konferenciáknak, mint amiben a 2019-ben sorra kerülő, XXXIV. részesül majd.
 
 

A hallgatók 8-11 százaléka vesz részt a hatvanéves múltú tudományos diákköri életben. Az oktatók és a kutatók felelőssége, hogy ezt a hallgatói réteget évről évre meg tudja szólítani – emelte ki Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke a Szent István Egyetemen, a „SZIE Kiváló Tehetségei” konferenciáján, Gödöllőn. Fontos, hogy már az elsőéves hallgatók rendelkezzenek kutatási tervvel a tanév végére. Ennek jegyében a jövő évi programot úgy alakítják át, hogy azon elsőéves pályázók, akik rendelkeznek középiskolai tanulmányi verseny (OKTV) során szerzett helyezéssel, jelentős előnnyel pályázhatnak majd kutatási terv kialakítását célzó ösztöndíjra. Így nő azok száma, akik kiemelkedő kutatási eredményt ígérő ösztöndíjpályázatot nyújthatnak be.

Az átalakítás a posztdoktori pályázatokat is érinti: a jelöltnek előfeltételként rendelkeznie kell a Magyar Tudományos Akadémia által odaítélt Bolyai János Kutatási Ösztöndíjjal – hangsúlyozta előadásában dr. Szabó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatás- és kutatásstratégiai főosztályvezetője. A Bólyai-ösztöndíjat kifejezetten a fiatal kutatók támogatásra hozták létre, idén még nem hirdették meg. Tavaly az ösztöndíj havi bruttó összege 124.500 Ft volt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu