2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Karrier

Románia kiváló agrárpotenciállal rendelkezik, amit Izrael is észrevett

Több magyar kiállító is részt vett Románia legnagyobb mezőgazdasági kiállításán, de Izrael nagykövete személyesen is megtisztelte az eseményt. Mint kiderült, már nyolc nagy izraeli cég tevékenykedik a kiváló mezőgazdasági adottságokkal rendelkező szomszédos országban.
 
 

A csütörtöki nappal indult és vasárnapival zárult Erdély legjelentősebb mezőgazdasági, kiállítása és vására, az Agraria. A kolozsvári kiállítás idén 25. alkalommal került megrendezésre. A tavalyi évben a kiállításon résztvevők száma átlépte a 23.000 főt, valamint több mint 300 szakmai kiállító mutatta be színvonalas mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiáit, szolgáltatásait, berendezéseit, illetve az állattenyésztésben rejlő lehetőségeket. A Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével ebben az évben 14 magyar cég képviseltette magát az egységes nemzeti standon.

A nyitó napon résztvett Petre Daea román mezőgazdasági miniszter, valamint David Saranga, Izrael bukaresti nagykövete is. A két ország között korábban együttműködési megállapodás született a román mezőgazdasági lehetőségek kiaknázása érdekében. Az izraeli vezetés potenciális lehetőséget lát Románia mezőgazdaságában, a modern mezőgazdaságot képviselő ország igyekszik tapasztalatait átültetni romániai területre. Ma már nyolc nagyobb izraeli cég tevékenykedik Romániában – hangzott el a kiállítás nyitónapján. Petre Daea úgy fogalmazott, "Románia fontos szerepet tölt be az európai mezőgazdaságban, és adottságai kiválóak. Ezáltal a mezőgazdaság Románia egyik nagy merítési lehetősége. Ehhez azonban magas technológiai színvonalat új technológiákat kell alkalmazni.”

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu