2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Karrier

Több millió forintra pályázhatnak a női gazdálkodók: csak ennyit kell tenni érte

2021. november 2-án elindult a női gazdálkodóknak szóló „TalentA Magyarország-2021 oktatási és támogatási program” a Corteva Agriscience, nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapításával és kezdeményezésével valamint a Magyar Női Unió támogatásával. A program, melyen legalább 30 magyar női gazdálkodó vehet részt egy összetett ingyenes online oktatás és képzés hazai szakértők és mentorok bevonásával. A programra 2021. november 2-a és 15-e között lehet jelentkezni.
 
 

2021. november 2-án elindult a női gazdálkodóknak szóló „TalentA Magyarország-2021 oktatási és támogatási program” a Corteva Agriscience, nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapításával és kezdeményezésével valamint a Magyar Női Unió támogatásával. A program, melyen legalább 30 magyar női gazdálkodó vehet részt egy összetett ingyenes online oktatás és képzés hazai szakértők és mentorok bevonásával. A képzés végén azoknak a résztvevőknek, akik sikeresen teljesítették a programot, és projektötleteik összhangban vannak a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival, lehetőségük van pályázni a bruttó 3,25 millió forint támogatási összegre.

A Corteva Agriscience Magyarország és a Magyar Női Unió Vidéki Nők Nemzetközi Napján (2021. október 15.) bejelentett együttműködési megállapodása értelmében november 2-tól van lehetőség jelentkezni a programra. A program célja, hogy a mezőgazdasággal foglalkozó hazai nők számára széleskörű szakmai, oktatási és pénzügyi lehetőséget biztosítson. A képzési terv egyrészt a női gazdák tényleges igényein, másrészt a tervezői gondolkodás (design thinking) módszerén alapul: olyan a kreatív probléma megközelítésen és megoldáson, amely segít a résztvevőknek önmaguk és vállalkozásuk jobb megértésében, reális, új ötletek és projektek generálásban és annak tényleges megvalósításában.

Magyarországon idén debütál a TalentA Program. A Corteva Agriscience a Falusi Nőegyesületek Szövetségével (FADEMUR) együtt elsőként 2019-ben Spanyolországban indította el ezt a komplex, innovatív programot a mezőgazdasággal foglalkozó, újító szemléletű nők számára. A spanyolországi program sikere nyomán Ukrajnában, majd Oroszországban, Romániában, Portugáliában bevezették, idén pedig a magyar női gazdák számára is elérhetővé válik a képzési lehetőség és a támogatás.

A képzés végén azoknak a résztvevőknek, akik sikeresen teljesítették a Programot, és projektötleteik összhangban vannak a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival lehetőségük van pályázni a bruttó 3,25 millió forint teljes támogatási összegre, melyet a következőképpen osztanak szét a 3 (három) nyertes projekt között:

 • 1. hely: bruttó 1,5 millió forint
 • 2. hely: bruttó 1 millió forint
 • 3. hely: bruttó 750 ezer forint

A nyertes projektek egy 6 alkalmas mentoráláson vesznek részt, melynek keretében szakmai kérdésekben és projektjük elindulásának támogatásában kapnak segítséget. Jelentkezni november 15., 12.00 óráig lehet a program honlapján.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben