2021. július 30. péntek Judit, Xénia

Hírek - Karrier

Új helyettes államtitkárt neveztek ki az Agrárminisztériumban

Az agrárminiszter javaslatára új helyettes államtitkárt neveztek ki az Agrárminisztériumban a korrupció gyanúja miatt a tisztségéből felmentett és őrizetbe vett Nagy János helyett.
 
 

Gyüre Anitát december 15-i hatállyal nevezték ki Gyüre Anitát az Agrárminisztérium új helyettes államtitkárának, írta meg a Telex a legfrissebb Magyar Közlöny alapján. Gyüre Anita kinevezéséig a minisztérium mezőgazdasági vízgazdálkodási osztályának vezetője volt, Facebook-oldala szerint mérnök tanári, jogi és vízrendezési tanulmányokat is folytatott.

December elején robbant a hír, hogy az Agrárminisztérium azóta már felmentett helyettes államtitkárát, Nagy Jánost őrizetbe vették korrupció gyanúja miatt. Az ügyészség szerint Nagy 830 millió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatáshoz segített volna egy vállalkozót, cserébe 5%-os tulajdonrészt kapott a cégben, így ő is jól járt volna a beruházással, ha összejön. Később az is kiderült, hogy Nagy Jánost hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják, és házi őrizetbe vették.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu