2018. november 14. szerda Aliz

Hírek - Karrier

Új rektor vezeti a gödöllői Szent István Egyetemet

Miután az intézmény eddigi rektorának, dr. Tőzsér Jánosnak a megbízása 2018. október 31-én lejárt, 2018. november 1-től Dr. Palkovics Lászlót nevezték ki a helyére. A szakember eddig a Kertészettudományi Kar Növénykórtani Tanszék vezetői és oktatói feladatait látta el az egyetemen, illetve a Budai Campus rektorhelyettese volt. Megbízatása öt évre szól.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Palkovics László az MTA doktora, egyetemi tanár, akadémiai díjas professzor. 1985-ben a Kertészeti Egyetemen kertészmérnöki, növényvédő mérnöki diplomát szerzett. 1985-1989 között tanszéki mérnök és gyakorlatvezető a Kertészeti Egyetem Növénynemesítési Tanszékén. 1989-től 1997-ig tudományos segédmunkatárs, 1997-től több mint hat éven keresztül tudományos munkatárs a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpontban. 2003. május 15-től egyetemi docens a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Növénykórtani Tanszékén, 2003. október 1-től ugyanott tanszékvezető. Doktori fokozatát a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen kapta meg. Az MTA doktora címet 2006-ban nyerte el. 2007. szeptember 1-től egyetemi tanár. A budai karok integrációját követő időszakban a Budai Campus rektorhelyettese.

A Szent István Egyetem rektorává a rektort szenátusi javaslattétel alapján és az emberi erőforrások miniszterének felterjesztésére nevezte ki a köztársasági elnök. Áder János 2018. október 1-jén adta át a kinevezést a Sándor-palota Tükörtermében.

Dr. Palkovics László átveszi a kinevezést Áder Jánostól (Fotó: MTI, Máthé Zoltán)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság
  Támogató:

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu