A méhekre is veszélyes a kertészek csoda rovarfogója: így semmiképp se használd

Nagyon sok kertész használ a kertjében sárga ragadós lapot, ami nemcsak a biokertészeknek lehet óriási segítség, de egy hagyományos kertben is segítséget nyújthat. Néhány dologra érdemes odafigyelni a használatával kapcsolatban, összegyűjtöttük melyek ezek.

A sárga ragadós lap nagyon népszerű a kertészek körében, és nem csak a biokertészek használják. Funkciója a kártevők előrejelzése, illetve gyérítése, akad azonban néhány dolog, amire érdemes odafigyelni a használatával kapcsolatban. A sárga rovarfogó valójában egy műanyag lap, ami valamilyen ragacsos anyaggal van bekenve, a színe miatt pedig vonzza a kártevőket, amelyek beleragadnak a lapba. Az ajánlás alapján tíz négyzetméterenként helyezzünk ki két lapot az adott területre.

Aki nem használt még ilyet, annak első alkalommal érdemes arra figyelnie, hogy a védőfóliával együtt tegye fel a sárga lapot a megfelelő helyre, ha ugyanis hamarabb leszedjük a fóliát, akkor könnyen lehet, hogy mi magunk is beleragadunk, ez pedig sok kellemetlenséget okozhat a kertésznek. 

Egy másik alapvető kérdés a sárga ragadós lappal kapcsolatban az az, hogy hova tegyük. Ha a csomagoláson található leírást követjük, akkor az alapján a növényekhez minél közelebb kell elhelyeznünk a lapokat, természetesen úgy, hogy a levelekhez ne érjenek hozzá. Arra azonban minden esetben figyeljünk, hogy habár a cél a kártevők gyérítése, virágzásban lévő zöldségek közelébe soha ne tegyük a lapokat, mert nem csak a kártevők, de a méhek is beleragadhatnak. Így például a paradicsom és az uborka esetében, ne rakjuk közvetlenül a virágzásban lévő növények mellé, hiszen lehet, hogy keveseebb lesz a nem kívánatos rovar, de a méhekre is veszélyes lehet.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ezek a tennivalók várnak most a kerttulajdonosokra.
Ezek a legfontosabb júliusi teendők a kertben: itt a 12 pontos feladatlista

Számtalan feladat akad a kertben júniusban is.
Ezek a legfontosabb júniusi teendők a kertben: itt a 8 pontos feladatlista


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu