Ez a házi permetszer tényleg működik: így szabadulhatsz meg örökre a levéltetvektől

Habár a rebarbara Magyarországon egyelőre nem annyira népszerű, sokan nem tudják, hogy nem csak fogyasztásra alkalmas, de egyes részeiből hatásos permetszert lehet készíteni a kertekben pusztító levéltetvek ellen. A házi növényvédő szer elkészítéséhez mindössze néhány alapanyagra van szükségünk, és az elegyítést követően néhány óra elteltével már permetezhetünk is.

A rebarbara náluk talán nem annyira népszerű, de nagyon sokan szeretik és termesztik is - írja a kerteszkedek.hu. A rebarbarának nem a termését, nem is a levelét, hanem a szárát fogyasztjuk. Zsenge állapotban nyersen is ehető, de később a külső rétegét le kell hámozni és kisebb darabokra felvágni. A rebarbara többi része fogyasztásra alkalmatlan, mert nagy mennyiségű oxálsavat, cseranyagokat és antrakinont tartalmaz, és pont ez kell a levéltetvek ellen.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

Ha gondosan készítjük el a rebarbara-permetszert, tartósan megszabadulhatunk a levéltetvektől. Amire szükségünk van: 5 liter permetszerhez körülbelül 1 kilogramm felaprított rebarbaralevél, amihez bátran adjuk hozzá az elfásult szárakat, vagy a lehúzott külső réteget is. Öntsük fel az aprítékot 5 liter esővízzel, majd hagyjuk ázni 24 órán keresztül. Ezután szűrjük le, és permetezhetünk is.

Jó tudni!

A levéllemezben annyival több van, mint a levélnyélben, hogy gyakorlati jelentősége csak annak van. Nyáron sokkal több „méreganyag” van a levéllemezekben mint tavasszal. A zöld nyelű rebarbara több oxálsavat termel, mint a piros nyelű.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ezek a tennivalók várnak most a kerttulajdonosokra.
Ezek a legfontosabb júliusi teendők a kertben: itt a 12 pontos feladatlista

Hogyan vehetjük fel a harcot a kerti kártevők ellen vegyszerek nélkül?
Pofonegyszerű: ezekkel a módszerekkel örökre száműzheted a kártevőket a kertedből


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu