Itt a lista! Ezekkel a szobanövényekkel biztosan nem lősz mellé

agrarszektor.hu
Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy melyik szobanövényt hogyan kell gondozni, nevelni, illetve szaporítani, ezért gyakran elkövetik azt a hibát, hogy olyan fajtákat vásárolnak a lakásukba, amelyek nehezen kezelhetők. Akadnak azonban olyan szobanövények, amelyek egyáltalán nem igényelnek különleges szakértelmet, és minimális gondozással nagyon sokáig díszei lehetnek a lakásnak. Íme a három legkönnyebben kezelhető szobanövény.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Zöldike 

A zöldike egy nagyon strapabíró növény - írja a www.balintgazda.hu. Jól érzi magát a fűtött szobában és a hideg folyosón is, de elviseli a tűző napsütést és árnyékos helyeken is tartható. Az év első hónapjaiban általában a pihenő életszakaszát tölti, ezért ilyenkor ritkábban és óvatosabban kell öntözni. Tavasszal viszont megélénkülnek az igényei, hetente tápoldatozást, naponta pedig öntözést, valamint több vizet kíván. Ha megjelennek a sarjak, amelyek még az anyanövényen fehér gyökereket hoznak létre, akkor ezeket érdemes leválasztani és vízbe rakni, így ugyanis gyorsan szaporíthatjuk a növényünket.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.


Szobaborostyán 

A szobaborostyán egy ritkábban látott cserepes növény. A zöld levelű alapfaj télen, hűvös helyen érzi jól magát, de a tarka levelűek - amelyek mellesleg fokozott díszítő értékűek is - elviselik a telet a kissé hűvösebbre fűtött szobában is. A talaját télen is mindig tartsuk nedvesen és permetezzük meg időnként tiszta, langyos vízzel. A jól fejlődő példányoknak támasztékra van szükségük. Ha szaporítani szeretnénk, akkor a fejdugványait tegyük meleg vízbe vagy nedves talajba, mert ott könnyen meggyökeresednek.

Szobalián, másnéven szobai futóka

A szobalián már egy elegánsabb kúszó-futó növény, amely a szoba falán nyújtogatja sokszor akár tíz méter hosszú indáit is. Valóságos trópusi növény, amely a magas páratartalmat és a meleg környezetet szereti, tehát a fűtött szobákba való. Sok fényt nem igényel, árnyékban is gyorsan nő, de a földje még átmenetileg sem szabad, hogy kiszáradjon, mert akkor elpusztul. Minden tavasszal át kell ültetni, valamint hetente tápoldatozni kell. Ha szaporítani szeretnénk, akkor vágjunk le belőle egy hajtáscsúcsot, ültessük tőzeges, homokos földbe, húzzunk felé egy átlátszó, műanyag zacskót és a dugvány nagyon hamar meg fog gyökeresedni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33