Megérkezett a körtefák egyik ellensége: így védekezhetsz ellenük

agrarszektor.hu
Már megjelent a kertekben a körtelevél-gubacsatka, így itt az ideje, hogy elkezdjük a védekezést ellene. Az atkák ellen nehézkes a védekezés, és el is hanyagolható, ha azonban valaki mégis meg szeretne tőlük szabadulni, akkor mutatjuk milyen szereket használhat.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A körtelevél-gubacsatka kártételével viszonylag hamar találkozhatunk, már fakadás után - virágzás kezdetén. A telet a rügypikkelyek alatt vészelik át és tavasztól megkezdik a kártételüket. A leveleken a szívogatás hatására pirosas gubacsok jelennek meg, ennek a belsejében élnek az atkák. Mivel a gubacsok belsejében vannak, így a védekezés nehézkes ellenük, de igazából el is hanyagolható. A körtelevél.gubacsatka leggyakrabban a fiatal körtefák zsenge leveleit támadja meg, de ha elszaporodik, akkor egyre nagyobb kártételt okoz a gyümölcsösben. 

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A legtöbb szakirodalom nem is tesz róluk említést, azonban ha valaki még is meg akar szabadulni tőlük, akkor atka elleni készítményekkel lehet gyéríteni őket. A körtében engedélyezve vannak az abamektin hatóanyagtartalmú rovarölő szerek, valamint a tebufenpirad hatóanyagtartalmú rovar és atkaölő szerek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?