Meglépte a a nagy áruházlánc: mostantól ilyen cserépben árulják a növényeket

Meglépte a a nagy áruházlánc: mostantól ilyen cserépben árulják a növényeket

agrarszektor.hu
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. bejelentette, hogy 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban fogja árulni dísznövényeit, ezzel is csökkentve a vállalat műanyagfelhasználását. A SPAR a vásárlók környezettudatosabbá válásával indokolja a lépést.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hazai kereskedelmi láncok közül a SPAR az elsők között alkalmazza átfogóan és a hosszú távon a kínálatban tartott szobanövény-árucsoportban ezt a környezettudatos megoldást. Az áruházlánc kínálatában megtalálható babérlevél és a hajtatott hagymások lebomló cserépben, a broméliák és a szukkulensek, azaz a szárazságtűrő növények kókuszrost-kaspóban lesznek kaphatóak, a flamingóvirágok és a többi zöld szobanövények jórészt (80%-ban) vízálló papírcserepekben lesznek megvásárolhatóak. Az előbb említett növények egyesével, különböző cserépméretekben és akár felakasztható kaspókban is lesznek kaphatóak az áruházak zöldség osztályain.

Kép forrása: Getty Images

A lebomló cserepes, virághagymás színes növényeket az idővel teljesen eloxidálódó cserepek miatt, hogy ne ázzanak át, célszerű a nedvességnek ellenálló kerámia kaspókba tenni. A vásárlók pedig az elvirágzásukat követően véglegesen a földbe ültethetik a hagymákat. A kókuszrost kaspót a kókuszdió külső, rostos védőburkából készítik, ezért ugyanolyan strapabíró, mint egy agyagcserép, így átültetés nélkül kiválóan alkalmas a növények nevelésére. Ha pedig mégsem lenne szükség ezekre a lebomló virágcserepekre, akkor sincs baj, mivel teljesen és tökéletesen komposztálhatók.

EZ IS ÉRDEKELHET

A lebomló virágcserepek gondolata egyáltalán nem új a világban, több évtizede velünk vannak ezek a megoldások, elég ha a papírból vagy kartonból készült, a kertünkbe kiültethető cserepekre, vagy a borsosabb áru, de a növények számára fontos tápanyagokat is tartalmazó tőzegből préselt kaspókra gondolunk. Az emberi találékonyság persze nem állt meg a növényi alapú, teljesen lebomló virágcserepeknél, az Egyesült Államokban már kaphatóak az első, szárított tehéntrágyából készült virágcserepek is, amelyekről korábban már az Agrárszektor is írt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?