Ne költsd a pénzed szobanövényekre: így bármikor beszerezheted őket ingyen is

Ne költsd a pénzed szobanövényekre: így bármikor beszerezheted őket ingyen is

agrarszektor.hu
Nem feltétlenül kell vagyonokat költened arra, hogy növényekkel népesítsd be a lakásod, házad, sokat ugyanis akár ingyen beszerezhetsz. Rengeteg olyan szobanövény akad, amelynek a szaporítása gyerekjáték, és elegendő hozzá mindössze egy hajtás, amelyet sok esetben egy-egy ismerőstől is bezsebelhetünk. Mutatunk 6 olyan népszerű szobanövényt, amelyhez úgy is hozzájuthatnunk az év szinte bármely időszakában, hogy közben nem verjük magunkat felesleges költségekbe.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szobanövények bármelyik otthont képesek feldobni, beszerzésük azonban gyakran túl nagy költséget jelent. Nem feltétlenül kell azonban vagyonokat költened egy-egy növényre, akadnak ugyanis olyanok, amelyeket akár ingyen is beszerezhetsz - írja a balconygarden.com. 

1. Szobai futóka

A szobai futóka egy rendkívül népszerű és sokoldalú szobanövény, amely rengeteg otthonban megtalálható. Ha te is szeretnél egyet magadnak, nem feltétlenül kell megvásárolnod egy kifejlett növényt, ha akad olyan ismerősöd, akinek van futókája, kérj tőle néhány 6-10 centiméter hosszú szárdarabot, tedd vízbe, várd meg míg gyökerezni kezd, majd ültetsd el. 

2. Filodendron

A filodendron szintén remek választás, ha szobanövényt keresünk, és valószínűleg lesz is olyan ismerősünk, akinél akad legalább egy ilyen szobanövény, így a beszerzést is egyszerűen megoldhatjuk. A futókához hasonlóan kérjünk néhány pár centiméteres szárdarabot, tegyük őket vízbe, várjuk meg a gyökerezést, és ültessük el palántáinkat.

3. Anyósnyelv

Az anyósnyelv szaporítása borzasztóan egyszerű, elegendő hozzá mindössze egy-egy levél, de akár hajtást is használhatunk. Csupán keresnünk kell egy ismerőst, akinek van ilyen szobanövénye, és kérni tőle néhány fent említett darabot.

4. Aloe Vera

Aloe vera szinte minden otthonban van, ha azonban nekünk éppen nincsen, mindössze annyit kell tennünk, hogy egy kifejlett növényről eltávolítunk egy elágazást/hajtást, beledugjuk földbe, és már meg is van a saját kis növényünk. Ez a módszer egyébként arra is tökéletes, hogy a saját kis aloe veránkat szaporítsuk otthon.

5. Zöldike

A zöldike egy igen népszerű szobanövény, ráadásul gyors növekedése miatt, nagyon könnyen szaporítható. Ez a növény ugyanis folyamatosan neveli a hajtásokat, így ha akár egy erkélyen, akár a lépcsőházban látunk ilyen növényt, vágjunk le egy-egy hajtást, ültessük el, és máris megvan a saját zöldikénk.

6. Flamingóvirág

A flamingóvirág gyönyörű dísze lehet bármelyik otthonnak, ráadásul a szaporítása is gyerekjáték. Ha valamelyik ismerősünknél akad ilyen növény, kérjünk tőle hajtást, és ültessük el, akár azonnal földbe, de rakhatjuk vízbe is gyökereztetni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?