Nem késtél el a másodvetéssel: ezek a zöldségek még rengeteg termést adhatnak idén

agrarszektor.hu
Egyre több az üres ágyás a kertekben, ahogy folyamatosan kerülnek ki az év elején elvetett zöldségek a veteményesből. A felszabadult helyek benépesítésével azonban akár a fagyokig is kihasználhatjuk a kerteket, ezért összegyűjtöttük miket érdemes még most augusztusban elültetni, vagy akár elvetni.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Érdemes kihasználni az üresen maradt ágyásokat, rengeteg olyan zöldség van ugyanis, amelyet most elültetve, vagy elvetve, akár a fagyokig ellát majd minket terméssel. Nyár közepére a legtöbb terményt már betakarítottuk a kertünkből, így sok hely felszabadult. Ide kerülhetnek a másodvetések, először azonban az ágyások talaját minden esetben ássuk fel, majd tegyük porhanyóssá a felső, 15-20 centiméteres talajréteget. 

Másodvetésre alkalmas a zöld és sárga hüvelyű bokorbab, a cékla, a rövid tenyészidejű sárgarépa, a tépősaláta, a téli retek, a spenót, a sóska és a csemegekukorica. Így ezeknek a zöldségeknek a palántáit még most is bátran elültethetjük a kertbe, hiszen jól művelt talajban, megfelelő öntözés mellet gazdag termést adhatnak.

Szeptemberi kiültetésre most kell elvetnünk a gumós kömény és a fodros kel magját, melyből 4-5 hét alatt fejlődnek ki az ültetésre alkalmas, két-három lomblevéllel rendelkező palánták. A fodros kel teljesen télálló és a bokra akár 80-100 centiméter magasra is képes megnőni. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?