Nem késtél el a másodvetéssel: ezek a zöldségek még rengeteg termést adhatnak idén

Egyre több az üres ágyás a kertekben, ahogy folyamatosan kerülnek ki az év elején elvetett zöldségek a veteményesből. A felszabadult helyek benépesítésével azonban akár a fagyokig is kihasználhatjuk a kerteket, ezért összegyűjtöttük miket érdemes még most augusztusban elültetni, vagy akár elvetni.

Érdemes kihasználni az üresen maradt ágyásokat, rengeteg olyan zöldség van ugyanis, amelyet most elültetve, vagy elvetve, akár a fagyokig ellát majd minket terméssel. Nyár közepére a legtöbb terményt már betakarítottuk a kertünkből, így sok hely felszabadult. Ide kerülhetnek a másodvetések, először azonban az ágyások talaját minden esetben ássuk fel, majd tegyük porhanyóssá a felső, 15-20 centiméteres talajréteget. 

Másodvetésre alkalmas a zöld és sárga hüvelyű bokorbab, a cékla, a rövid tenyészidejű sárgarépa, a tépősaláta, a téli retek, a spenót, a sóska és a csemegekukorica. Így ezeknek a zöldségeknek a palántáit még most is bátran elültethetjük a kertbe, hiszen jól művelt talajban, megfelelő öntözés mellet gazdag termést adhatnak.

Szeptemberi kiültetésre most kell elvetnünk a gumós kömény és a fodros kel magját, melyből 4-5 hét alatt fejlődnek ki az ültetésre alkalmas, két-három lomblevéllel rendelkező palánták. A fodros kel teljesen télálló és a bokra akár 80-100 centiméter magasra is képes megnőni. 


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu