Télen sem kell lemondanod a balkonnövényekről: ezeket ültesd ki a hideg hónapokban

agrarszektor.hu
Nem kell lemondanunk télen sem a balkonnövényekről, hiszen több olyan is akad, amely jól bírja a hideget, és a leghidegebb hónapokat is simán átvészeli a szabadban. Összegyűjtöttük melyek ezek a télálló növények: akad közöttük olyan, amelyik a hidegben is folyamatosan virágzik, de örökzöldek közül is választhatunk a teraszunkra szép számmal.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Akadnak szép számmal olyan balkonnövények, amelyeket télen is kiültethetünk a teraszunkra, hiszen nagyon jól bírják a hideget. Vannak köztük olyanok, amelyek télen is szépen virítanak, de természetesen az örökzöldek között is találunk díszítő értékkel rendelkező fajokat. 

A télen virágzó kamélia 2-2,5 méter magasra növő cserje, és akár konténerben is nevelhető. Az erikát is elültethetjük ilyenkor, arra azonban figyeljünk, hogy jól szellőző, tőzeges talajba kerüljenek a növények. A kis télizöld egy kúszó cserje, amelyik az árnyékos, félárnyékos helyeket kedveli, és ráadásul Magyarországon őshonos. Az árvácska a tél egyik legszínesebb foltja, a kisvirágú árvácskát érdemes csoportosan ültetni, a nagyvirágú árvácskát azonban inkább egyesével palántázzuk. Az árvácskák egyébként a laza, jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajokat kedvelik. 

Az örökzöldek közül érdemes kiemelni a cipruskát, amelynek ezüstszínű, örökzöld lombja a hideg hónapok alatt is díszít. A bokrok közül a babérmeggy, a tiszafa és a puszpáng azok, amelyek a téli hónapokat is jól viselik, nemcsak a kertben, de a teraszokon, ablakpárkányokon cserépbe ültetve is jól érzik magukat. A kúszó- és futónövények közül a borostyánfélék a legnépszerűbbek, amelyek egész évben képesek színt vinni a balkonunk és kertünk világába.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?