Télen sem kell lemondanod a balkonnövényekről: ezeket ültesd ki a hideg hónapokban

Nem kell lemondanunk télen sem a balkonnövényekről, hiszen több olyan is akad, amely jól bírja a hideget, és a leghidegebb hónapokat is simán átvészeli a szabadban. Összegyűjtöttük melyek ezek a télálló növények: akad közöttük olyan, amelyik a hidegben is folyamatosan virágzik, de örökzöldek közül is választhatunk a teraszunkra szép számmal.

Akadnak szép számmal olyan balkonnövények, amelyeket télen is kiültethetünk a teraszunkra, hiszen nagyon jól bírják a hideget. Vannak köztük olyanok, amelyek télen is szépen virítanak, de természetesen az örökzöldek között is találunk díszítő értékkel rendelkező fajokat. 

A télen virágzó kamélia 2-2,5 méter magasra növő cserje, és akár konténerben is nevelhető. Az erikát is elültethetjük ilyenkor, arra azonban figyeljünk, hogy jól szellőző, tőzeges talajba kerüljenek a növények. A kis télizöld egy kúszó cserje, amelyik az árnyékos, félárnyékos helyeket kedveli, és ráadásul Magyarországon őshonos. Az árvácska a tél egyik legszínesebb foltja, a kisvirágú árvácskát érdemes csoportosan ültetni, a nagyvirágú árvácskát azonban inkább egyesével palántázzuk. Az árvácskák egyébként a laza, jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajokat kedvelik. 

Az örökzöldek közül érdemes kiemelni a cipruskát, amelynek ezüstszínű, örökzöld lombja a hideg hónapok alatt is díszít. A bokrok közül a babérmeggy, a tiszafa és a puszpáng azok, amelyek a téli hónapokat is jól viselik, nemcsak a kertben, de a teraszokon, ablakpárkányokon cserépbe ültetve is jól érzik magukat. A kúszó- és futónövények közül a borostyánfélék a legnépszerűbbek, amelyek egész évben képesek színt vinni a balkonunk és kertünk világába.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Az ország legszebb balkonjait és előkertjeit díjazták.
Eldőlt: ezek most a legszebb balkonok és előkertek Magyarországon

Mutatjuk, mi kell ahhoz, hogy a télen ültetett fa is életben maradjon.
Sokan hibáznak a gyümölcsfák ültetésekor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók