Tuti tipp lusta kertészeknek: ez a dísznövény az őszi hideg legnagyobb túlélője

agrarszektor.hu
Az utóbbi évek egyre szárazabb és forróbb nyarai miatt jelentősen felértékelődtek a szárazságtűrő pozsgás növények. Ezek közül is az egyik legnépszerűbb az igénytelen és őszi színeivel elbűvölő októberi varjúháj, amely nem csak a meleg hónapok, de az őszi hidegek kedvence is lehet. Minimális gondozást igényel, jól tűri a szárazságot, ráadásul október közepén kezd el virágozni.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Japánban és Kínában honos, pénzérmeszerű pozsgás levelű varjúháj nem véletlenül viseli az októberi varjúháj nevet, hiszen ebben az évszakban kezdi el hozni virágait. A rózsaszín virágzatán felül az apró leveleivel is díszít, amelyek a napsugarak hatására egyre élénkebbekké válnak. Ősszel, a hidegebb időben a levelek nagyobb része lesz rózsaszínes narancsos árnyalatúvá válnak.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az októberi varjúháj nagyon jól tűri a szárazságot, ezért csak ritkán kell locsolni, és elég 2-3 hetente tápoldatozni. Szereti ha egész nap süti a nap, és előnyben részesíti a jó vízelvezetésű talajokat. Ettől függetlenül az egyik legigénytelenebb évelő növény, könnyen nevelhető, szívós, kártevője nincs és egy igazi túlélő. Télre teljesen lekopaszodik, de amint megjelennek a tavasz első sugarai, újra előbújnak az apró rózsára emlékeztető levelei.

Magról, tőosztással és dugványozással is szaporítható. Érdemes 3-4 évente kora tavasszal szétosztani a töveket, és így nagyon hamar rengeteg októberi varjúháj díszíti majd a kertünket. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?