2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Növény

12 milliárd Ft a szőlőültetvények átalakítására

12 milliárd forint támogatást kapnak a következő két évben a szőlőtulajdonosok ültetvényeik szerkezetátalakítására.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Ebben az évben 22,5 millió euró, jövőre 22 millió euró támogatás áll rendelkezésre a szőlőültetvények szerkezeti átalakítására és átállási támogatására, ami mintegy 1 milliárd forinttal több, mint tavaly.

A magyar szőlő – és bortermelők igénye egyre nő az ültetvények megújítására, a rendeletmódosítással pedig az ágazatot támogató program támogatása is hatékonyabban használható fel.

Az idén először lehet együtt pályázni a következő két borpiaci évre biztosított forrásra, valamint egyéni éves tervet is kell készíteni a támogatás igénybevételéhez. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az egyéni tervről dönt először, amely alapján el lehet kezdeni a beruházásokat. A támogatást az elvégzett munkák alapján lehet majd igényelni.

A pályázónak a két évre szóló egyéni tervben meg kell jelölnie, melyik évben, milyen támogatási intézkedéseket tud teljesíteni. Az egyéni terveket 2011. október 1. és december 15. között nyújthatják be a gazdák az MVH-hoz - írja a kormány.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu