17 milliárd eurót fektetett egy brit cég a vertikális farmokba

agrarszektor.hu
Az Ocado, online kereskedelmi és technológiai cég nem aprózza el: 17 milliárd fontot (19,1 milliárd eurót) fektet a mostanság nagyon divatos vertikális farmok fejlesztésébe. Megvették Európa legnagyobb függőleges kiterjedésű gazdaságát is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A vertikális farmgazdaság olyan beltéri élelmiszertermelést jelent, ahol a termelőegységeket egymás felett helyezik el, precízen kontrollált körülmények között termesztve a növényeket. Az Ocado közölte: két hasonló területen dolgozó céggel, az 80 Acres Farms-szal és a Priva Holdinggal közös befektetést indítottak. Közben a vállalat megszerezte Európa legnagyobb vertikális gazdaságát is: felvásárolta a Jones Food Company részvényeinek 58%-át. Ez a cég Észak-Angliában, Scunthorpe-ban működteti a vertikális növénytermesztő üzemét.


Hiszünk abban, hogy a mai befektetésünk a vertikális termelésbe megnyugtatja a vevőket, főleg, ami fenntarthatóságot és a termékek frissességét illeti. Képesek vagyunk olyan technológiát létrehozni, ami forradalmasítja a szektort és friss termékekkel látja el a piacot" 

- mondta Tim Steiner, az Ocadio vezérigazgatója. Steiner arról is beszélt, hogy várhatóan függőleges gazdaságokat telepítenek a vásárlói pontjaik mellé, amit azt jelenti, hogy friss és fenntartható gazdaságból származó termékeket fognak árulni, amelyeket nagyon rövid idő alatt tudnak majd eljuttatni a vásárlók konyhájába - írta az ESM Magazine. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03