19 éve nem volt ilyen Magyarországon: elképesztő rekordokat döntött meg a hőség

19 éve nem volt ilyen Magyarországon: elképesztő rekordokat döntött meg a hőség

MTI
Az országos és a budapesti napi melegrekord is megdőlt szerda délután. Az új országos rekord 37,8 Celsius-fok - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az MTI-t.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mostanáig a június 23-ai budapesti melegrekord 36,1 fok volt, amelyet 2002-ben mértek. Ennél fél fokkal melegebb volt szerdán Újpesten, ahol 36,6 fokot regisztráltak. Az eddigi országos csúcs 37,7 fok volt, amelyet szintén 2002-ben rögzítettek Sopronban. Az előzetes adatok szerint a Békés megyei Dombegyházán és a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban is melegebb volt ennél 0,1 fokkal, így az új országos napi melegrekord 37,8 fok.

EZ IS ÉRDEKELHET

A meteorológiai szolgálat korábban azt közölte, szerdára virradó éjszaka a fővárosban már megdőlt a legmagasabb minimumhőmérséklet napi rekordja is, miután Budapest-Lágymányos állomáson hajnalra csupán 23,8 fokig hűlt a levegő hőmérséklete. Molnár Anna meteorológus szerdai videójában azt mondta: szerda éjszaka sem várható jelentős felfrissülés, 17-23 fok lesz. Csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja, 33-39 fok várható. Várhatóan akkor tetőzik a hőség, de pénteken az északnyugati, szombaton már a keleti tájakra is elér a valamivel hűvösebb levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?