Teljesen megőrült az időjárás: a kemény fagyok után váratlanul beüt a 25 fok

agrarszektor.hu2020. április 16. 09:30

Úgy tűnik - egy időre legalábbis biztosan - véget érnek az áprilisi fagyok, és visszatér a tavaszi meleg az országba. A gyors melegedés csütörtökön már nagyrészt mindenhová meghozza a 20 fokos meleget, pénteken pedig 25-26 fok is lehet. A meleg periódus végét ezúttal a vasárnap hozza meg.

Újabb száraz, napos időszak köszönt hazánkra - írja az Időkép. Csütörtökön már gyenge hajnali fagy is csak néhol fordulhat elő, napközben pedig jelentős melegedésre számíthatunk. Legmagasabb hegycsúcsainkat leszámítva mindenütt elérhetjük a 20 fokot, majd pénteken tovább fokozódik a meleg, délen, délnyugaton 25-26 fokot mérhetünk. Erős lesz az UV-sugárzás, országszerte meghaladhatja az UV index az 5-ös szintet, ami figyelmeztetéssel még nem jár, de könnyen bőrleégést okozhat. Akár már 20-30 perc napon töltött idő bőrirritációt válthat ki az érzékenyek körében. 

Csütörtökön még a délnyugati szelet kísérhetik élénk, erős lökések, majd pénteken egy hazánkat érintő hidegfront hatására északnyugatira fordul és ismét megélénkül a szél. A pár fokos, csekély lehűlés csak szombatra érkezik meg, ekkor 18-25 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Címkék:
fagy, időjárás, felmelegedés, lehűlés, április, vasárnap, péntek, szombat, csütörtök,