Kiadták a riasztást! Jégesővel és durva széllel csaphat le a vihar az országra

agrarszektor.hu2020. április 19. 14:30

Az ország jelentős részére elsőfokú figyelmeztetést adott zivatar miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnapra. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A mai napon jellemzően a Győr-Békéscsaba vonaltól délre számíthatunk elszórtan zivatarok kipattanására - írja az OMSZ. A zivatarokat viharos széllökések (55-65 km/h), lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (egy-egy intenzívebb gócban 10-20 mm) és kis eséllyel apró szemű (< 1 cm) jég is kísérheti.

Zivatar miatt az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Pest, Zala, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Emellett riasztást adtak ki zivatar miatt az ország észak-nyugati részére, illetve a középső országrész déli területeire is. 

Címkék:
csapadék, jég, jégeső, előrejelzés, zivatar, figyelmeztetés, országos-meteorológiai-szolgálat, széllökés, veszélyforrás, villámlás,