Durva lehűléssel búcsúzik a nyár: vasárnaptól beköszönt az ősz

agrarszektor.hu2020. augusztus 24. 15:50

Vasárnaptól megszakad a nyári időszak, és hűvösebb időre számíthatunk. A maximum-hőmérséklet hétfőn és kedden többfelé 20 fok környékére eshet vissza, éjszakánként pedig jelentősen lehűl majd a levegő, helyenként 10 fok körüli minimumokkal kell számolni. Ráadásul a vasárnapot követő időszak csapadékosabbnak is ígérkezik a mostaninál, eső, záporok, zivatarok segíthetnek rá a lehűlésre.

Bár csütörtökön is hidegfront érkezik, a nyár még nem tágít, péntektől egyre erősebb déli széllel visszatérnek a 30 fok körüli maximumok - írja az Időkép. A legmelegebb szombaton ígérkezik, 30 fok feletti értékekre számíthatunk. Vasárnap azonban ismét változik a tendencia, hidegfront hoz őszies időjárást.

A szél északnyugatira, északira fordul, sokfelé erős, a Dunántúlon és északon viharos lesz, itt 70-80 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Bár a front átvonulásának pontos lefolyása és az időjárási körülmények még nagy bizonytalansággal terheltek, a péntektől jellemző 30 fok körüli nappali hőmérsékletek akár 10 fokkal is visszaeshetnek. A maximum-hőmérséklet hétfőn és kedden is mindenütt 30 fok alatt marad, többfelé 20 fok környékére eshet vissza. Éjszakánként jelentősen lehűl a levegő, helyenként 10 fok körüli minimumokkal kell számolni. Az említett időszak csapadékosabbnak is ígérkezik a mostaninál, többfelé eső, záporok, zivatarok segíthetnek rá a lehűlésre.

Címkék:
csapadék, eső, időjárás, nyár, zivatar, zápor, hidegfront, lehűlés, ősz, vasárnap,