Eddig tartott az ősz: hétvégén visszatér a 30 fokos hőség

agrarszektor.hu2020. szeptember 1. 15:30

Az éjszakák már a kora őszt idézik, ellenben délutánonként napról napra melegebb lesz. Hétvégén a 30 fokot is elérheti majd a hőmérséklet, de az elmúlt hétvégihez hasonló forróságra már nem kell számítani.

Szerdára elvonul a front, a változóan felhős-napos időben már csak az északi-északkeleti határ mentén fordulhat elő kevés zápor - írja az Időkép. Még marad a szeles idő. Hajnalban többfelé 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, és a nappali felmelegedés is mérsékelt lesz, a maximumok 19 és 25 fok között alakulnak.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

A hét második felében aztán egyre zavartalanabb lesz a napsütés, gyenge csapadék legfeljebb csütörtökön nyugaton fordulhat elő. A légmozgás időnként megélénkülhet, kezdetben északi-északnyugati, a hétvégén már délies irányból, erős, viharos szélre azonban nem kell számítani.

Csütörtök és péntek hajnalban még többfelé kell számítani 10 fok alatti minimumokra, a szélcsendes völgyekben 5-6 fok is lehet. Hétvége felé enyhülnek az éjszakák, és napközben is egyre melegebb lesz, főként vasárnap újra elérhetjük a 30 fokot.

Címkék:
időjárás, kánikula, felmelegedés, nyár, meleg, napsütés, légmozgás, szélcsend, forróság,